Hozzávalók (4 személyre):
A libasülthöz:
• 2 db libacomb
• 1 kg libamell
• 6 evőkanál libazsír
• 2 db alma
• 1 db sárgarépa
• 2 szál rozmaring
• só ízlés szerint
• bors, ízlés szerint
• 2 narancsból nyert narancslé
A krumpligombóchoz:
• 50 dkg burgonya (főtt)
• 20 dkg finomliszt
• só ízlés szerint
• 2 db zsemle
• 1 db tojás
Elkészítés:
A libát sózzuk, borsozzuk, és egy tepsibe helyezzük.
A libazsírt a hús tetejére tesszük, a tepsibe tesszük az almát és a répát. A libára helyezzük a rozmaring ágakat, és meglocsoljuk a narancs levével.
Fóliával lefedve, alsó-felső sütési módon, 170 fokon, kb. 100-120 perc alatt puhára sütjük. Majd a fóliát eltávolítjuk, és a felesleges zsiradékot lemerjük a húsról. Sűrű locsolgatás mellett addig süssük, amíg a liba szép piros nem lesz.
A libát a krumpligombóccal tálaljuk, és párolt káposztát kínálunk hozzá.
Krumpligombóc elkészítése:
A zsömlét kockára vágjuk, és kevés libazsíron megpirítjuk.
A megfőtt burgonyát áttörjük, összekeverjük a liszttel, a sóval, a zsemlekockával és a tojással.
A masszából gombócokat formálunk, és sós vízben kifőzzük.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK