Elsőre lehet, hogy a kakaós csiga átértelmezett változatára gondolunk, de ennél kicsit többről van szó. A sütőtökös-fahéjas csiga az amerikai cinnamon rolls (fahéjas csiga) alapján készül.
A hozzávalók:
• 10 dkg sült sütőtök
• 0,5 teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
• 1,5 élesztő
• 10 dkg barna cukor
• 10 dkg vaj
• 1 tk fahéj
• 1 rúd vanília kikapart magja
• 1 citrom reszelt héja
• 1 csipet só
• 1 dl tejszín
• 2 dl tej
• 1 ek kukoricakeményítő
Elkészítés:
1. Az élesztőt elmorzsoljuk 1 ek cukorral 1 dl tejben. Meleg helyre tesszük és várjuk, hogy felfusson.
2. Közben a lisztet és a többi száraz alapanyagot összekeverjük egy közepes méretű tálban, majd hozzáadjuk a vajat és az egy darab felvert tojást, illetve a felfuttatott élesztős tejet.
3. Elkezdjük kidolgozni (dagasztani) a tésztánkat. Miután összegyúrtuk, félretesszük keleszteni egy meleg helyre kb. egy órára, letakarva.
4. Közben a sült sütőtökünket összepépesítjük, hozzáadjuk a vanília felét és a fahéjat. Miután megkelt a tészta, ismét kinyújtjuk és rákenjük a tölteléket. Majd föltekerjük, mint egy bejglit és kb. 1 centis szélességű szeleteket vágunk belőle.
5. A szeleteket a kivajazott és lisztezett tepsinkbe egymás mellé helyezzük és fél óráig letakarva kelesztjük. A kelési idő után 180 fokos sütőben süssük 20 percig, amíg a tetejük meg nem pirul, majd vegyük le a hőfokot 160 fokra és süssük még 5 percet.
6. A sütési idő közben készítsük el a tejszínes mázat. Egy lábasba összemelegítjük a 1 dl tejet az 1 dl tejszínnel, a vanília másik felét is hozzáadjuk és besűrítjük kukoricakeményítővel.
OLVASS TOVÁBB!
5 mennyei kávés desszert, a kávé szerelmeseinek
A kávé nem csak egy aromás ital, amely segít felébredni, de remek összetevője számos isteni desszertnek, ugyanis egy új ízt ad a megszo...
GASZTROA legfinomabb dumpling, vagyis ázsiai gombócreceptek
Akár sültek, pároltak, levesben úsznak vagy fűszeres mártás kerül rájuk, imádjuk a gombócokat. Szerencsére az ázsiai gombócok vála...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Minden, amit eddig nem tudtál a popcornról
Legyen édes vagy sós, a popcorn tökéletes nasi - és nem csak filmnézéshez. Közép-Amerikában már évezredek óta fogyasztják....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROA rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK