Hozzávalók
2 csésze teljes kiőrlésű liszt
2 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 teáskanál őrölt szerecsendió
1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
1/4 teáskanál szódabikarbóna
1/4 teáskanál só
1/4 csésze vaj
1/3 csésze barnacukor
1 nagy tojás
1/3 csésze cukorszirup vagy méz
Elkészítés
Egy közepes méretű tálban összekeverjük a lisztet a cukorral, a fűszerekkel, a sóval és a szódabikarbónával. Ezután a vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukorszirupot és a tojást. Lassan kevergetve a lisztes keveréket is hozzáadjuk, és alaposan összedolgozzuk.
A tésztát lefedve 1-2 órát állni hagyjuk egy lisztes sütőpapíron. Ezt követően a 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Ezután formákra vágjuk a félig megsült tésztát, és további 10-18 percig sütjük. Ha kihűlt, porcukorral hintjük meg.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK