Hozzávalók:
- 1 és 1/4 csésze lenmagliszt
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál fahéj
- 1 teáskanál szerecsendió
- 1/2 teáskanál só
- 3/4 csésze cukornak megfelelő édesítőszer
- 4 nagy tojás
- 1/4 csésze olaj
- 1/2 csésze folyadék, ízesített szirup vagy víz
- 1 evőkanál vanília
- 1 közepes alma
- 1/2 csésze felaprított pekándió
Elkészítés
A tojások sárgáját a cukornak megfelelő édesítőszerrel habosra keverjük, a fehérjéből pedig kemény habot verünk. A lenmaglisztbe belekeverjük a sütőport, a fahéjat, a szerecsendiót, és a sót, és így adjuk a habosra kevert tojássárgákhoz. Az olajat, a vaníliát és a vizet (vagy ízesített folyadékot) hozzákeverjük a masszához. Az almát egészen apróra vágjuk, vagy reszeljük, és a felaprított pekándióval együtt belekeverjük a tésztába. A végén hozzáadjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot, és lazán belekeverjük.
A sütőt előmelegítjük. A keveréket vagy tíz percig állni hagyjuk, aztán adagoljuk a formába és sütjük kb. 18 percig.
OLVASS TOVÁBB!
A rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
GASZTRODepressziót okozhat a mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROMiért szeretjük annyira az uborkát?
Szilárd, ropogós, tömör - egy zöldség csúcsformában! Az uborka 95 százalékban vízből áll, frissítő hatású és alacsony kalória...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK