GASZTRO

Almáskocka

Szerző:
Szabó Anna
Az almás sütit végtelen számú variációban elkészíthetjük. Persze nagymamánk almás pitéjét utolérni nagy kihívás, hisz’ annak az íze, illata máig ott lebeg előttünk. Ennek ellenére próbálkozni szabad, így most én is mutatok egy egyszerűen elkészíthető receptet, melyet ízlés szerint készíthetjük diétásan (zablisztből, édesítővel), vagy hagyományos lisztből, cukorral is.

 

Hozzávalók:

3 közepes nagyságú alma
1 bögre zabliszt
1 teáskanál sütőpor
1 sovány joghurt
1/3 bögre kókuszzsír/olaj
2 tojás
fahéj
édesítő
vanília aroma
csipetnyi só

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy kb. 9x9-es méretű tepsit.
Egy közepes edényben a felkockázott almát keverjük össze a fahéjjal és ízlés szerinti édesítővel.


Egy tálban keverjük össze a (zab)lisztet, a sütőport és a sót.
Egy másik tálban kézimixer segítségével az édesítőt, a kókuszzsírt/olajat, joghurtot és a vaníliát keverjük simára, majd adjuk hozzá a tojást és azt is keverjük hozzá. Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat és keverjük simára.


A tészta felét öntsük a tepsibe, majd szórjuk rá a felkockázott, fahéjas almát, majd fedjük be a maradék tésztával.


Süssük kb. egy órán át, illetve tűpróbáig.

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL