GASZTRO

Takarékoskodjunk a konyhában is! 1. rész

Szerző:
Szabó Anna
Biztos sokunkkal előfordult már, hogy a hétvégi nagy családi ebédről megmaradt valamennyi felesleg, amivel nem tudtuk mihez is kezdhetnénk. A továbbiakban szeretnék néhány ötletet bemutatni, mihez is kezdhetünk ezekkel az egyáltalán nem haszontalan, finom konyhai maradékokkal.

 

Akármennyire is járatosak vagyunk a konyhában biztos sokszor előfordult már, hogy az ebédre készült pörkölt kicsit túl sokra, vagy túl hígra sikerült. A husikat már kiettük belőle, de az ízes pörkölt szaft a nyakunkon marad. Íme, egy pofonegyszerű egytálétel, ami nem csak finom, de igen laktató is.

Hozzávalók:

– Maradék pörkölt szaft
– Zöldségek vegyesen, azonos mennyiségben, és azonos méretre felvágva
– Kolbász karikák ízlés szerint
– Fokhagyma
– Zöldfűszerek: petrezselyemzöld, zeller, borsikafű, babérlevél
– Só, bors

Első lépésként válogassunk össze egy adagot a kedvenc zöldségeinkből, de vigyázzunk, hogy mindegyikből azonos mennyiséget mérjünk ki, ne nyomja el egyik zöldség a másikat. Én sárgarépát, fehérrépát, burgonyát, zellert és paszternákot használtam. Vágjuk a zöldségeket azonos méretű kockákra. Ezután csupán annyi a dolgunk, hogy a lábasban maradt pörkölt szaftba tegyük a felvágott zöldséget, a karikára vágott kolbászt, és puhára főzzük. Ízlés szerint ízesítsük különböző apróra vágott zöldfűszerekkel és fokhagymával. A sózással csak óvatosan, ne felejtsük el, hogy a pörkölt szaftnak is van már egy alap íze, csak kóstolás után sózzuk meg utólag az ételt, ha szükséges. Tejföllel díszítve tálaljuk.


Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL