GASZTRO

Orosz almatorta

Szerző:
Szabó Anna
Az orosz almatorta egy tradicionális sütemény, ami nagyon kevés összetevőt igényel. Mivel elkészítése roppant egyszerű, így ha váratlan vendégek is állítanak be hozzánk, és valami finomat szeretnénk szervírozni nekik, ezzel a tortával biztos sikert érünk el.

 

Hozzávalók:

6 kicsi, vagy 4 nagyobb alma
6 tojás
1 bögre liszt (ízlés szerint akár zabliszt, tönkölyliszt, stb.)
vanília aroma
¾ teáskanál szódabikarbóna elkeverve ¼ teáskanál ecettel
édesítő/cukor ízlés szerint

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vegyünk elő egy kb. 23 cm átmérőjű (szilikonos) tortaformát (szilikonost abban az esetben érdemes, ha sima liszt helyett zabliszttel készítjük a tortát).

Hámozzuk meg, és kockázzuk fel az almát, majd tegyük kicsit félre.
A tojásokat a cukorral (édesítővel) kézimixer segítségével keverjük össze, amíg világossárga színű nem lesz.

Lassan adagoljuk hozzá a vaníliaaromát, a lisztet, és az ecettel elkevert szódabikarbónát. (Aki zabliszttel dolgozik, öntsön hozzá növényi, vagy zsírszegény tejet a tészta lazítása érdekében.) Jól keverjük össze, majd tegyük hozzá az almát, és fakanál segítségével vegyítsük össze az alapanyagokat. Ha kész, öntsük a formába és tűpróbáig süssük.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL