SZÉPSÉG

Szemöldökszedés - a minden napi rutin. Vagy mégsem?

Szerző:
Szabó Anna
Mint a szépségápolásban sok minden, így a szemöldök formázása is igen nagy hagyománynak örvend a nők körében. Mégis láthatunk napjaink modern világában is elrontott, félresikerült bozontokat, vagy éppen rondán tetovált, festett szemöldökre emlékeztető szörnyűségeket.

 

A szemöldökszedés van, akinek rutin feladat, de akad olyan is, akinek ilyen vagy olyan okokból csak nyűg. A jobbik megoldás, ha ilyenkor profira bízzuk magunkat, és elmegyünk kozmetikushoz, a rosszabbik, hogy próbálkozunk és elrontjuk, vagy ki sem szedjük. A hozzánk illő forma és szín megtalálása nem nagy ördöngösség, csupán egy kis odafigyelésre és néhány trükkre van szükségünk.

Szemöldökszedés otthon


Házilag szemöldököt szedni a legegyszerűbb egy szemöldökcsipesszel. Amire érdemes odafigyelni, hogy jó legyen a csipesz - érjenek rendesen össze a végei, ne legyen koszos stb. Ha régen, vagy még egyáltalán nem volt szedve a szemöldök, érdemes először kozmetikusra bízni, utána nekünk is könnyebb dolgunk lesz, hiszen az alapforma már meglesz, csak a növekedő szálakat kell eltávolítanunk.

Ha mégis az otthoni formázás mellett döntünk, ezekre figyeljünk feltétlenül, hogy ne rontsuk el:


- Mielőtt belekezdenénk, mossuk meg meleg vízzel az arcunkat, különösen a szemöldökünket, ez azért is fontos egyrészt, hogy tiszta legyen, másrészt pedig a meleg víz puhítja a bőrünket, így csökkenthetjük a fájdalmat.
- Jó tíz perccel előtte kenjük be a területet valamilyen krémmel, ami a bőrtípusunknak megfelel. Ez is puhítja a bőrt.
- Ha a krém beszívódott elkezdhetjük. Először fésüljük szépen el a szőrszálakat.
- Ha nincs még meg a forma, akkor egy ceruza vagy szemceruza segítségével be tudjuk mérni, akár a legmegfelelőbb formát is. Nem kell mást tennünk, mint a ceruzát az orrcimpánkhoz tenni és megnézni, hogyan kerül a szemöldökünk kezdete vele egy vonalba. Ugyanis azt szokták mondani, hogy a szemöldöknek ott kell kezdődnie, ahol az orrcimpa széle van – mármint egy vonalban. Ezen a ponton legyen a legvastagabb is, és innentől lehet csak vékonyabb.
- A szemöldök akkor szép, ha ívelt, ezért a legkönnyebben a legmagasabb pontját úgy mérhetjük be – szintén egy ceruza segítségével –, hogy az orrcimpánkhoz téve a szemgolyónk közepén áthaladva hol metszi a szemöldököt. Értelemszerűen a metszésponton kell a legmagasabbnak lenni, így szép ívelt szemöldököt kapunk.
- A végét is ceruzasegítségével mérhetjük ki: az orrcimpa és a szem külső szélén haladva kapjuk meg.
- Ahhoz, hogy szedés közben tartani tudjuk a formát, ahogy kimértük, rajzoljuk meg a körvonalakat, akár egy fehér szemceruza segítségével, így könnyebb dolgunk lesz.
- Apránként szedegessük ki a nem kívánt szálakat.
- Ha valahol hosszúnak érezzük a szálakat, nyugodtan vágjunk belőle, de ne túl sokat.
- Arra is figyeljünk, hogy ne legyen túl vékony a szemöldök.
- Ha végeztünk fertőtlenítsük le, majd kenjük be ismét krémmel, hogy nyugtassuk a bőrünket.

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL