Hozzávalók:
• 6-8 darab csirkecomb
• egy fej vöröshagyma
• só
• bors
• paradicsom
• curry
• víz
• bazsalikom
Elkészítés:
Mossuk meg alaposan a combokat, fűszerezzük be, ízlés szerint. Tegyük bele a sütőzacskóba. Melegítsük elő a sütőt. Vágjuk fel a hagymát karikákra, majd tegyük a zacskóba. 4-5 evőkanálnyi vizet adjunk még hozzá, majd zárjuk le a sütőzacskót és hagyjuk sülni a csirkét. 1 óra elteltével óvatosan (nehogy megégessük magunkat a gőzzel) vágjuk fel a zacskót, és tegyük vissza még legalább 20 percre pirulni.
Hozzávalók:
• 1,5 kg csirke
• 12 dkg paradicsom
• 1 fej vöröshagyma
• 2 dl fehérbor
• 2 gerezd fokhagyma
• fél csokor petrezselyem
• evőkanál olaj
• só, őrölt bors
Elkészítés:
Készítsük elő a csirkét, vágjuk nagyjából nyolc darabra. Sózzuk, majd kevés olajban süssük pirosra. Ha kész, kockázzuk fel a paradicsomot és tegyük a hús mellé, majd nyomjuk bele a fokhagymát. Ízlés szerint tegyünk bele sót, borsot, majd jól pirítsuk össze a hozzávalókat. Ezután öntsük rá a bort és fedő alatt pároljuk meg. Ha elkészült, vegyük ki a csirkét, és a petrezselymet szórjuk a megmaradt szaftra. Együtt isteni vacsora valamilyen körettel, például rizzsel vagy héjában főtt burgonyával.
Hozzávalók:
• 6 db csirkecomb
• 1 fej vöröshagyma
• 1 gerezd fokhagyma
• 3 sárgarépa
• 1 db paprika
• 2 db paradicsom
• méz
• balzsamecet
Elkészítés:
Készítsünk elő egy tepsit és az aljába daraboljuk bele a zöldségeket, majd a megfűszerezett csirkét tegyük rá. Locsoljuk meg egy kevés olajjal, majd előmelegített sütőben süssük úgy fél óráig, alufóliával letakarva. Ha kész vegyük le az alufóliát, csorgassunk mézet a combokra, oszlassuk el, majd locsoljunk rá egy kevés balzsamecetet. Süssük lefedés nélkül még félórát, hogy szép piros legyen a hús, közben saját szaftjával locsolgassuk meg párszor.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK