EZOTÉRIA

Enneagram - avagy ismerd meg önmagad!

Szerző:
Szabó Anna
Az enneagram az ember kilenc fő karaktertípusát írja le, melyek a személyiség szintjénél jóval mélyebben működnek. Segítséget nyújt önmagunk és mások megismerésében. Legfontosabb előnye, hogy valóban működik.

 

Saját típusunk felismerésén át segít ráébredni életünk hamis részleteire, hogy ezektől megszabadulva igazán önmagunk lehessünk.



Az enneagram kilenc fő karaktertípust határoz meg

Tesztünk segítségével most megtudhatod, hogy te pontosan melyik típusba tartozol. Felsorolunk kétszer három jellemzést. Válaszd ki mindkét csoportból azt, amelyik rád illik.

Jellemzések – első csoport

A: Független vagyok, aki úgy gondolja, hogy a dolgok csak akkor mennek jól, ha én irányítom az eseményeket. A konfliktust nem keresem, viszont megvédem magam minden áron. Képes vagyok arra, hogy mindenkor keményen dolgozzak.

B: Nem tudok kezdeményezni és irányítani, általában egyedül érzem magam, főképpen társaságban. Álmodozó vagyok, és saját ábrándjaim képesek leginkább boldoggá tenni.

C: Kötelességtudó, és megbízható vagyok, aki elvárja, hogy ezért értékeljenek is. Csak akkor érzem jól magam, ha az emberek tudják, hogy számíthatnak rám, viszont segítő ténykedésedre nem okvetlenül hívom fel mások figyelmét.

Jellemzések – második csoport

D: Pozitív beállítottságú vagyok, aki még akkor is jókedvet sugároz, ha éppen nincs túl jó passzban. Szeretek lelkesíteni, és természetesen lelkesedni, rajongani is. Saját problémáimmal nem mindig, vagy egyáltalán nem vagyok képes szembenézni.

E: Érzékeny ember vagyok, aki szereti tudni, hogy hányadán áll a többiekkel. Általában nem titkolom lelkem rezdüléseit, gyakran el is várom, hogy mások is átérezzék mindazt, ami bennem lejátszódik. Ha viszont olyanom van, akkor keményen megkövetelem, hogy békén hagyjanak.

F: Hidegfejű, tökéletességre törekvő vagyok. Nem tudok mit kezdeni az érzelmekkel. Amennyiben azok mégis felbukkannának bennem, lehetőség szerint igyekszem azokról nem tudomást venni. Nyugodtnak és szenvtelennek szeretek látszani.

Amennyiben választásod az AD párosításra esett, akkor karakterszámod a Hetes

Jellemzés »

Amennyiben választásod az AE párosításra esett, akkor karakterszámod a Nyolcas

Jellemzés »

Amennyiben választásod az AF párosításra esett, akkor karakterszámod a Hármas

Jellemzés
»

Amennyiben választásod a BD párosításra esett, akkor karakterszámod a Kilences

Jellemzés »

Amennyiben választásod a BE párosításra esett, akkor karakterszámod a Négyes

Jellemzés »

Amennyiben választásod a BF párosításra esett, akkor karakterszámod a Ötös

Jellemzés
»

Amennyiben választásod a CD párosításra esett, akkor karakterszámod a Kettes

Jellemzés
»

Amennyiben választásod a CE párosításra esett, akkor karakterszámod a Hatos

Jellemzés »

Amennyiben választásod a CF párosításra esett, akkor karakterszámod a Egyes

Jellemzés »

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL