Hozzávalók:
– 12 dkg vaj
– 8 dkg cukor
– 15 dkg darált mogyoró
– 5 dkg liszt
– 5 dkg apró szemű zabpehely
– 1 tojás
– 1 teáskanál sütőpor
– 5 dkg étcsokoládé
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált mogyorót, a lisztet, a zabpelyhet, a tojást, a sütőport és az apróra vágott étcsokoládét. Az egészet összegyúrjuk. Ezután a masszából nedves kézzel diónyi nagyságú gombócokat formálunk, és sütőpapírra helyezzük. A gombócokat koronggá lapítjuk, majd betesszük az előmelegített sütőbe. 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK