GASZTRO

Szexi ételek és italok egy izgató vacsorához!

Szerző:
Szabó Anna
Mitől lesz egy étel szexi? Az étel illatának, látványának és ízének együttes harmóniája olyan hatást válthat ki, mely egy romantikus vacsi elengedhetetlen kelléke! Légy ma este igazi gasztronómiai varázsló!
Mielőtt még hozzálátnál extra gyümölcsös receptjeink elkészítéséhez, feltétlenül szerezd be az alábbi kellékeket a megfelelő tálaláshoz!

1. Helyezz néhány piros, narancs, és rózsaszínű gyertyát az asztalra!

2. Az abrosz szintén legyen piros, rózsaszín, vagy narancs színű. Ezzel még jobban fokozhatod a látványt! Ha zöld színeket is használsz, a vörös perzselő izzását még inkább felerősítheted! (pl. rózsamintás terítő)

3. Vedd elő a féltve őrzött legszebb poharaidat!

4. Hajtogass szalvétákat a képen látható minta szerint! Ma este csak ketten lesztek, ezért természetesen két főre teríts!





És most, lássuk mivel izzíthatod fel az est hangulatát! Előételnek:

Sárgadinnye gyöngyök, pármai sonka rózsákkal

Hozzávalók:

- Közepes nagyságú sárgadinnye
- 30 dkg pármai sonka
- darált bazsalikom (kukorica olajat turmixolj össze alaposan átmosott bazsalikomlevéllel)


Elkészítése:

A sonkát, mint egy szalagot a közepénél fogd össze és hajtogasd rózsa formára!
Vágd félbe a dinnyét, és ha van otthon, karalábévájóval kanyaríts apró gyöngyöket (mintha fagylalt gombócokat szednél) majd helyezd lehetőleg ovális formájú fehér porcelán tálra, vagy halványzöld üveg tányérra. Következő lépésként szórj tarka borsot (legjobb a frissen őrölt!) a dinnyegyöngyökre, majd helyezd rá a pármai sonka rózsákat! Végül ismét hintsd meg egy kis tarka borssal, majd ízlésesen folyasd rá az olajos, darált bazsalikomot!

Ez a pikáns előétel nem csak az étvágyat fokozza, de hamvassá varázsolja bőrödet!


Italajánló az este kezdetére:

Trópusi juice

Ez az ital szexuális vágykeltőként is funkcionál amellett, hogy kiváló hatással van a májra, és a vesére!

Hozzávalók:

- 1 papaya
- ½ sárgadinnye
- 100 gramm fehér szőlő

Elkészítése:

Hámozd meg és magozd a papayát, és szeleteld fel a húsát! Vágd négyfelé a dinnyét, hámozd meg, egy evőkanál segítségével kapard ki a magját! Szeleteld fel, add hozzá a szőlőt, és a papayát, majd ezt mind turmixold össze!

Tipp: fontos, hogy ne szedd ki a szőlő magját, mert rendkívül egészséges és turmixolva úgysem fogsz ráharapni!


Hogy egész este megőrizhesd lapos hasad szexi formáját, készítsd el ezt az ízletes és látványában sem gyengélkedő pompás főételt!

Egzotikus rizottó ínyenc csirke csíkokkal

Hozzávalók:

- 300 gramm barna rizs
- 150 gramm csirkemell
- egy kisebb fej vöröshagyma
- kevés kukorica olaj
- 4 dl főzőtejszín
- rózsabors a díszítéshez
- fehér bors
- tengeri só
- kevés méz
- egy konzerv ananász

Érdekesség: a nálunk leginkább kapható Cayane ananásznál még finomabb, a Victoria ananász, melynek színe sötétebb, íze édesebb, mint a többi fajtának. Az ananász a fogyókúrázók számára különösen ajánlott gyümölcs, hiszen a bromélia enzimek segítik az emésztést, így gyorsítják az anyagcserét, melynek köszönhetően látványosabban fogyhatunk!

Elkészítése:

Kevés kukorica olajon pirítsd üvegesre a finomra vágott hagymát, majd tedd rá a megmosott, megtisztított, vékonyra szeletelt csirkemell csíkokat.

Tipp:
ha a hagymát összeturmixolod mielőtt megpirítanád, nem csípi a szemed és nem kell bajlódnod a szeleteléssel sem. Ezen kívül étkezés közben sem fogod érezni a hagyma darabkákat.

Sózd meg a csirkemell csíkokat, de csak akkor, amikor már levet engedett a serpenyőben. Ez azért is hasznos, mert a só vízelvonó képessége által hamarabb elpárolog a folyadék. Pirítsd át a hagymával, majd ha félig megpuhult, tedd hozzá a lecsepegtetett ananász kockákat, szórd meg fehér borssal, és adj hozzá két evőkanál mézet. Kicsit hagyd karamellizálódni! Öntsd fel tejszínnel, végül addig főzd, míg teljesen át nem puhul a csirke. Mivel nincs sok időd, míg lovagod megérkezik, ezért tökéletes, ha gyorsrizst főzöl.

{KIRALYLANY}
Tálalás:

Következzen a mesteri látvány elkészítése! Ajánlott négy- vagy sokszögletű fekete tányér a megfelelő hatás eléréséhez! Halmozd a rizst a tál közepére! Merj a tetejére egy adag ragut, és szórj a tetejére a rózsaborsból! Tovább fokozhatod a mesés látványt, ha a tányér szélére zöld és lila színű jégsalátát!

Következhet az est legédesebb része! Íme a vágyak netovábbja, a legízletesebb desszert:

Madártejes fagylalt mézes barack kehelyben

Hozzávalók:

- Mozart likőr, (helyettesítheted Baileys-szel, vagy egyéb csoki likőrrel is)
- 2 evőkanál ráma főzőmargarin
- egy konzerv őszibarack
- madártej ízesítésű fagylalt
- natúr hámozott mandula szeletek
- tejszínhab
- díszítésnek: mentalevél
- egy evőkanál méz,
- és fahéj díszítésnek
- roletti

Elkészítés:

Hevítsd fel egy serpenyőben a vajat és a mézet, majd add hozzá a barackokat, és öntsd rá a Mozart likőr felét. Hagyd kicsit forrni, majd pár perc után zárd el!
Figyelem! Addig hevítsd a vajat a mézzel, míg aranysárga színű nem lesz, nehogy túl barna legyen, mert keserűvé válhat a méz!

Tálalás:

Végy egy átlátszó, szélein felfelé hajlított négyszögletű üvegtányért! Személyenként két gombóc fagylaltot helyezz a tányérokra, és borítsd a fagyi oldalához a mézes, likőrben párolt barack gerezdeket. A gombócok tetejére nyomj tejszínhab rózsákat, és helyezz a tejszínhab tetejére egy-egy mentalevelet, végezetül hints meg kevés fahéjjal! Ha elég hely maradt a tányérok szélén, oda is nyomhatsz egy kis tejszínhabot, és csorgasd meg a tetejét a serpenyőben maradt mázzal, és szúrj bele két mentalevelet!


E mennyei desszert mellé igazi különlegesség dukál!

Fogyasszatok Kir Royal pezsgőt!

Elkészítése:

- 3 cl Cassis francia feketeribizli-likőr (helyettesítheted fekete ribizli szörppel is)
- 15 cl jól lehűtött száraz pezsgő

Öntsd a szörpöt jól lehűtött pezsgőspohárba! Lassan, engedd fel pezsgővel és már kortyolgathatjátok is! Legyező alakúra vágott eperrel vagy egy ágacska ribizlivel díszítsd a poharakat!

 
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL