Hozzávalók:
12 szelet lapkasajt
12 szelet gépsonka
15 dkg könnyen reszelhető sajt
20 dkg sajtkrém
10 dkg vaj
6 db tojás
1 tk mustár
só, bors
Elkészítés:
Tepsibe helyezzük a méretre vágott sütőpapírt, melyre úgy helyezzük a lapkasajtot, hogy kissé fedjék egymást, majd rászórjuk a reszelt sajtot, s 2-3 percre előmelegített sütőbe rakjuk, míg kissé megolvad.
A megfőzött tojásokat óvatosan kettévágjuk, a fehérjét apró kockákra szeljük, hozzáadjuk a sajtkrémet, sózzuk, borsozzuk. A sárgáját a vajjal és a mustárral kikeverjük, szintén sózzuk, borsozzuk.
A kihűlt sajtalapra simítjuk a tojásfehérjés krémet, majd a sonkaszeletekkel fedjük be az egészet. Erre kerül a vajas tojássárgás massza, majd vigyázva, hogy a rétegek ne csússzanak el, óvatosan feltekerjük. Pár órát hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK