GASZTRO

Sajttekercs sonkával

Szerző:
Szabó Anna
Vacsorára a legtöbben igyekeznek valami könnyű, de laktató ételt fogyasztani. A sonkás sajttekercs pirítóssal tálalva megfelel a fenti kritériumoknak, s az elkészítése sem túl bonyolult és mindössze fél órát vesz igénybe.

 

Hozzávalók:

12 szelet lapkasajt
12 szelet gépsonka
15 dkg könnyen reszelhető sajt
20 dkg sajtkrém
10 dkg vaj
6 db tojás
1 tk mustár
só, bors

Elkészítés:

Tepsibe helyezzük a méretre vágott sütőpapírt, melyre úgy helyezzük a lapkasajtot, hogy kissé fedjék egymást, majd rászórjuk a reszelt sajtot, s 2-3 percre előmelegített sütőbe rakjuk, míg kissé megolvad.


A megfőzött tojásokat óvatosan kettévágjuk, a fehérjét apró kockákra szeljük, hozzáadjuk a sajtkrémet, sózzuk, borsozzuk. A sárgáját a vajjal és a mustárral kikeverjük, szintén sózzuk, borsozzuk.


A kihűlt sajtalapra simítjuk a tojásfehérjés krémet, majd a sonkaszeletekkel fedjük be az egészet. Erre kerül a vajas tojássárgás massza, majd vigyázva, hogy a rétegek ne csússzanak el, óvatosan feltekerjük. Pár órát hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL