DIVAT

Előkelő elegancia

Szerző:
Szabó Anna
A húszas évek öltözködés szempontjából forradalmi áttöréseket hoztak, és lerakták a klasszikusan elegáns divat alapköveit. A nők végre kényelmesebb ruhákat hordhattak, hisz eltűnt a fűző, és sokkal viselhetőbb, modernebb fazonok kerületek előtérbe, melynek köszönhetően bátran húzhatunk magunkra akár napjainkban is ennek a korszaknak megfelelő darabokat.

 

Az 1920’as években a hagyományos és újszerű vonalak ötvözéséből extravagánsan klasszikus ruhák születtek. Az újításban nagy szerepet töltött be a háború is, ami egy korszak lezárását, és egy új kezdetét jelentette. Az emberek életvitele is megváltozott, nyitottabbak lettek az új irányzatok megismerésére.

Csipkék, gyöngyök, marcell hullám és gyémántok minden mennyiségben. A húszas évek derekán ezek lettek a tehetős hölgyek fő ismérvei. A harisnyák és a cipők nagyon fontos szerepet töltöttek be ezen időszakban, hiszen ekkor rövidültek le a földig érő szoknyák épphogy térdet takaró darabokká. Ebben a korszakban élt és alkotott Coco Chanel is, aki munkásságával nagyban segítette a nők egyenjogúságát, emancipációját. Emellett neki, és ezáltal a húszas éveknek köszönhetjük a kis fekete ruhát, a klasszikus tweed nadrágkosztümöt, és a bizsuk széles körű elterjedését.

Ha egy kis arisztokratikus csillogásra vágyunk érdemes az ezen korra jellemző kiegészítőkkel játszanunk. Egy díszes bross, egy apró gyöngyökkel díszített hajpánt, vagy egy tollas fülbevaló finoman megfűszerez bármilyen összeállítást. A bevállalósabbak akár tetőtől talpig is a korszakra jellemző darabokba bújhatnak. Egy klasszikus bokacipő, egy visszafogott mintával díszített harisnya, egy térd alá érő ruha, egy tweed kiskabát, egy gyöngyös nyaklánc, és kész is a korhű outfit.

A Salamander üzletek polcain nagy számban sorakoznak a húszas évek eleganciájának megfelelő darabok. Különlegesen díszített bokacsizmákkal, jellegzetes stíluselemekkel tarkított körömcipőkkel, és alkalmi táskákkal egyaránt készülünk, hogy a korszak, és az elegancia szerelmesei megtalálhassák a számukra legtökéletesebb darabot.

Hispanitas

A hétköznapi elegancia hívei biztosan szerelembe esnek ezzel a Hispanitas modellel. Egyedi fazonját a különböző anyagok keveredése teszi még izgalmasabbá. A klasszikus fekete színt pompásan megfűszerezi a tweed anyag és a bőr-lakkbőr-velúrbőr lenyűgöző hármasa. Platformja és vastag sarka extra kényelmessé teszi ezt a különleges darabot. Egy ilyen bokacipő igazi alapdarab, hiszen bármilyen összeállítást könnyen megkoronázhatunk vele.

Ára: 52990 Ft

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL