GASZTRO

Hogy iszod a kávét?

Szerző:
Szabó Anna
Még mindig tarol az eszpresszó a kávék közül, de már egyre többen fogyasztják kapszulából. Mi várható a kávéfogyasztásban, és hogyan isszuk mi magyarok a feketét?A „kávétéma” a felnőtt lakosság több mint 80%-át érinti - akadnak sokan, akiket naponta többször is.

 

A Caffé Vergnano olasz kávékülönlegesség hazai forgalmazója a GIFT Kft. készített kávé felmérést a Facebookon a magyarok kávézási szokásairól. A majd 5.000 rajongóból közel 2.000 fő válaszolt is a kérdéseinkre. Így ismertük meg az alábbi – leginkább aktuális – képet a hazai viszonyokról:


A magyar lakosság kb: 58%-a naponta 2-3 kávét fogyaszt, de további 25%, vagyis minden 4. ember akár ennél is többet.

Mi áll a kávézás hátterében?

49%, vagyis a kávézók fele az ízéért issza a kávét, míg 28%-a az élénkítő hatása miatt. A maradékuk pedig a szertartást, a kávé melletti idillit, beszélgetéseket keresi valójában.


Még mindig a kotyogós, főzött kávé a legnépszerűbb az otthonokban, ezt issza 78%, a kapszulás kávét kb: 7% (az otthonában), és a 3 in 1 instant verziókra épp ennek kétszerese szokott rá.


Arra a kérdésre, hogy milyen kávé verziókat szeretik, a legtöbben az eszpresszóra szavaztak (45%), de alig marad el mögötte a tejes, habos kávék kedvelőinek száma (36%) az egzotikus kávékat szerető ínyencek 9%-ot tesznek ki, míg a koffeinmentes kávéban utazók aránya csupán 2%.


Arra a kérdésre, hogy mennyire haladnak a trenddel a kávézók megtudtuk, hogy a kávézók kb: 9%-a rendelkezik otthon kapszulás kávéfőzővel, de további közel 60% tervezi, hogy egy éven belül lecseréli a régi kávéfőzőjét erre a modern technikára.
Érdemes lesz jövőre újra felmérni a szokásokat.


Az azonban biztos, hogy a magyarok kávézási szokásaihoz a külföldi kávémárkák ínyenc ízvilága egyre inkább hozzátartozik, és már nem csak a kávézókban, hanem az otthonokban is egyre nagyobb hangsúlyt kap az íz, a minőség, a különlegesség és a kávézás szertartás jellege!


A Caffé Vergnano felmérése a http://facebook.com/caffevergnanohu oldalon készült.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL