2018. április 24. - György
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. április 24. - György
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Külső és belső bolygóink üzenetei

Podmaniczky Dorottya

Csillagjegyeink meghatározott bolygó(k) uralkodása alatt állnak, amelyek meghatározzák lényegi habitusunkat. De maguk a bolygók szintén feloszthatók elhelyezkedésük alapján külső és belső bolygókká, amelyek tulajdonságaiból fakadóan befolyásolják jellemünket. A Te bolygód milyen erőkkel rendelkezik?

 

Senki nem tudja bizonyítani, hogy pontosan mi módon hatnak ránk a bolygók. Egyes feltételezések szerint biológiánkra vagy biokémiánkra hatnak a gravitáción, az elektromágnesességen, a sugárzáson vagy a rádióhullámokon keresztül. Mások úgy vélik, hogy minden egyes bolygó az egész univerzumra jellemző alapvető rendezőelvet tükrözi. A kínai asztrológiában az egyes bolygók meghatározott természeti alapenergiákat képviselnek. A különböző elméletek alapján feltételezhető, hogy a körülöttünk lévő „kozmikus órák” közvetlen hatással vannak életünkre. Ahogyan a Föld körüli bolygók egyazon cikluson belül keringenek és változnak, úgy az ember élete és pszichéje is változik.

Megkülönböztethetünk külső és belső bolygókat a Naphoz viszonyított helyzetüket tekintve, miközben maga a Nap és a Hold is képes befolyásolni jellemünket. Az asztrológiában a Napot és a Holdat más néven fényként is nevezik. A belső bolygókat a Nap, a Hold, a Merkúr, a Vénusz, Mars, a Jupiter, és a Szaturnusz alkotja. Ez a hét leggyorsabban keringő bolygónk Naprendszerünkben. Más néven ezek az úgynevezett személyes bolygók, ugyanis identitásunkhoz, személyiségünkhöz, és a mindennapi viselkedésmintáinkhoz kapcsolódnak.

Nap


A Nap megmutatja, hogy mi az, amit fontos éreznünk. Ő a Naprendszerünk éltető központja, amely a tudatos és aktív életerőt, céltudatosságot, valamint azt a személyt képviseli, akivé válni szeretnénk. Ez életünk lényege individuumként. Magát a Napot tiszteljük, amikor követjük szívünket. Uralma alatt álló csillagjegy az Oroszlán.

Hold


A Hold képviseli a családi életünket, terveinket, és érzelmeinket. Női energiát mutat, ugyanakkor a családi gyökerekkel és a múlttal áll kapcsolatban. Amikor magunkat és másokat ápolunk, akkor magát a Holdat tiszteljük. Uralma alatt álló csillagjegy a Rák.

Merkúr


A Merkúr mutatja azt az utat, amely során feldolgozzuk az információt és kommunikálunk. Gyakran „Szárnyas hírnökként” vagy a „Trükkösként”emlegetik, mert magát a gondolkodásmódunkat képviseli. A Merkúr a mi intellektuális és mentális állapotunk, valamint a verbális és nem verbális kommunikációnk. A megfigyelésünkre – a látásunkra és hallásunkra – gyakorol hatást, hogy észrevegyük, mi fontos számunkra és mi nem. Uralma alatt álló csillagjegy az Ikrek és a Szűz.

Vénusz


Az érzelmeinket, a szerelmet, és az élvezetet nyújtó dolgokat képviseli a Vénusz. A szeretet és kreativitás jele. A vonzerő, szépség, harmónia, művészet, egyensúly és gyógyulás mind e bolygó hatáskörébe tartoznak. Az, hogy mennyire tudunk kapcsolódni és vonzódni másokhoz, illetve a pénzhez való viszonyunkat is ez a bolygó befolyásolja. Uralma alatt álló csillagjegy a Bika és a Mérleg.

 

Mars


A Mars mutatja az agresszív és rámenős oldalunkat, ahogyan azt is, hogy mennyi energiánk van. Cselekvéseinket és fizikális energiánkat uralja. Ez az a bolygó, amely biztosan begyújtja a szenvedélyt valami iránt, miközben energiával lát el, hogy elérjük, amit akarunk. Negatív hatása is lehetséges, a balesetekért, sérülésekért felelős. A Mars uralma alá tartozó csillagjegy a Kos és a Skorpió.

A soron következő Jupiter és Szaturnusz hosszabb pályával rendelkező bolygók, ezért ők a „szociális” bolygók, mivel a társadalomhoz való viszonyunkat befolyásolják.

Jupiter


Ez a bolygó jelenti azt a perspektívát, amin keresztül a valláshoz és a filozófiához kapcsolódunk. A Jupiter irányítja a szerencsét és a terjeszkedést. Növekedéshez, tanuláshoz, lehetőségekhez és szabadsághoz vezet az élet minden területén. Sikerben, jó teljesítményben és hosszú távú utazásban részesülhetünk, ha a Jupiter épp ránk ragyog. De ha nem, meghízhatunk és lustává válhatunk. Uralma alatt álló csillagjegy a Nyilas és a Halak.

Szaturnusz


A Jupiterrel szemben, ez a bolygó a biztonság iránti vágyunkat fejezi ki, valamint azt, hogy miként dolgozzunk keményen annak érdekében, hogy a szükséges önkontroll segítségével megbirkózhassunk az élet nehézségeivel. A Szaturnusz a leglassabb a belső bolygók közül, ezért ő uralja az élet legfontosabb leckéit, mint a felelősséget és a korlátozásokat. A különféle gátlásokat és a biztonságot jelképezi. Mire az ember eléri a 29 kort, a Szaturnusz mind a tizenkét csillagjegyen áthalad – ekkorra elvégezzük az „első forduló” életfeladatait és végképp elérjük a felnőtt kort. Uralma alatt álló csillagjegy a Bak és a Vízöntő.

A külső bolygókat az Uránusz, a Neptunusz és a Plútó alkotja. Ezek a Naptól legmesszebb keringő bolygók a naprendszerben, ebből fakadóan lassabbak. Életutunkat a világban egy nagyobb perspektívából befolyásolják, mégis elsősorban a tudatalattinkra hatnak. Tapasztalatot és tudást adnak, hogy másokkal együtt hatékonyan részt vehessünk az élet valamennyi területén. Az asztrológiában ezek a bolygók jelentik az egész nemzedékünk kollektív karmáját, amiben születtünk. A keleti kultúrában a karma jelenti egy személy teljes életének tevékenységeit – a múltat, jelent, és jövőt. E szerint mi mindannyian felelősek vagyunk a saját életünkért, valamint a viselkedésünkből eredő szenvedésekért és örömökért, amelyek ránk és másokra egyaránt hatnak. Egyszerűbben fogalmazva, a karma az ok és okozat törvénye, amely arról szól, hogy hogyan irányítjuk az energiáinkat. A Bibliában is megtaláljuk ezt a gondolatot, miszerint „Ki mint vet, úgy arat”.

Uránusz


Ez a bolygó mutatja, hogy mennyire különbözünk másoktól, ugyanakkor érdekes módon a technológiával is összefügg. A hirtelen és váratlan változások, valamint a felfordulás bolygója. Az Uránusz zaklatottságot, zavart, hirtelen bepillantást, és lázadást okoz. A társadalom területén ez a fajta energia irányítja a radikális ideológiákat és ezek „bajnokait”. Az olyan forradalmi eseményeket uralja, amelyek megzavarják a meglévő, hagyományos rendet, de képes szabadságot létrehozni. Találékonyságot és egyediséget is jelent. Uralma alatt álló csillagjegy a Vízöntő.

Neptunusz


A Neptunusz az álmainkat, kívánságainkat, vagyis a képzeletünket uralja, ugyanakkor a téveszméinket, csalódásokat, hazugságokat, a gyógyszerekkel és kábítószerekkel való kapcsolatunkat is befolyásolja. Ez a bolygó az illúzió, a zavartság, és a megtévesztés planétája. Spirituális fejlődésünkben nagy szerepet játszik, miközben uralma alatt állnak a társadalmunk különcei. Magasabb szinten a látnokok, valamint a ragyogó és karizmatikus személyek befolyásolója. Alacsonyabb szinten a vágyálmok és a kikapcsolódás irányítója ez a bolygó. Uralma alatt álló csillagjegy a Halak.

Plútó


Utolsó, legtávolibb bolygónk a Plútó, amely nagy csoportokhoz, egyének nagy erőihez (internet, rendőrség) kapcsolódik, amelyek egyszerre nagyszámú élőlény csoportjára hatnak. A nagy és mély átalakulás bolygója. A Plútó magában foglalja a halált, regenerációt és az újjászületést. A felszínre hozza mindazt, ami eddig rejtve volt a pusztulástól, a megtisztulástól és a megújulástól. Intenzív energiákat ural, miközben jelzi azokat a területeket, ahol tudatosan vagy tudat alatt igyekszünk hatalmat gyakorolni. A Plútó jelzi a karmikus feladatainkat, tehát az életben azokat a területeket, amelyeken a legmélyebb megértést kell megtalálnunk. Ez a folyamat bűntudatot, haragot, megszállottságot, és félelmet okozhat, ám a jutalom általában pozitív – egész életünk megváltozhat tőle. Uralma alatt álló csillagjegy a Skorpió.

A külső bolygók olyan egyesítő energiát biztosít, amely minden generációt más és más módon befolyásol, hogy együttesen alakítsák a világot maguk körül.
A belső bolygók megmutatják, milyen személyes jellemzők jelennek meg egy bizonyos személy életében.


A külső és belső bolygók együttesen egy átfogó képet nyújt azokról az energiákról, amelyek valamely személy tapasztalatait a születésétől haláláig befolyásolnak.

 

 

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Nagy tavaszi fogyókúra-teszt

Nagy tavaszi fogyókúra-teszt

Mindig fejben dől el egy diéta sikere és sajnos sikertelensége is. Azt hisszük, mindennel számoltunk, pedig gyarló emberek révén, sokszor elnézőbbek vagy épp túl szigorúak vagyunk magunkkal szemben. Töltsd ki tesztünket, és rájössz, hogy mi az, amit nem vettél észre, vagy nem akartál észrevenni korábbi diétáid során.

Tovább »
Találtál már pénzt az utcán? - Íme, a mögöttes spirituális jelentése!

Találtál már pénzt az utcán? - Íme, a mögöttes spirituális jelentése!

Ugyan ki ne szeretne a semmiből pénzre bukkanni? Munkába menet vagy éppen egy eldugott lépcsőn pénzt találni, mindenféle felelősség nélkül, mindig hatalmas öröm. Nem is feltétlenül a talált pénz nagyságáról van szó, ezért ennek a szerencsének egy tehetős ember is ugyanúgy örül, mint szegényebb társa. A véletlenül talált pénz azonban nem csupán örömet okoz, egyéb okai is vannak.

Tovább »
Napi Tarot - Kedd

Napi Tarot - Kedd

A Főpap az emberiség lenyűgöző eredményeinek, szellemi értékeinek, megszerzett - és mindannyiunk számára elérhető - hatalmas tudásának üzenetét hordozza.

Tovább »

Kalkulátor

Karácsonyi díszek S.K

Adunk néhány ötletet, ha szeretnéd a karácsonyfádat igazán különlegessé és egyedivé varázsolni.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Seress Attila

Keresztény jövőlátás (jóslás)

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Seress Attila

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép