GASZTRO

Tojásos szendvicsfeltét majonézzel és kaporral

Szerző:
Szabó Anna
Sokakhoz hasonlóan én is imádom a tojásos ételeket, és nem rég találtam egy igazán finom szendvicsfeltétet, ami remek alternatívája lehet a hagyományos tojáskrémnek. Elkészítése pedig pofon egyszerű, és alig egy félórát vesz igénybe.

 


Hozzávalók (4-6 adaghoz)


– 6db tojás
– 3-4 csemege uborka
– 1 evőkanál kapribogyó
– 2-3 evőkanál majonéz
– 1 kávéskanál mustár
– Ízlés szerint: snidling, petrezselyemzöld és kapor, finomra vágva
– Só, bors

Először is a tojásokat forró vízben keményre főzzük, úgy a legjobb, ha a sárgája picit lágy marad. A tojásokat megpucoljuk, majd durvára vágjuk.

Ezután keverjük össze a zöldfűszerekkel, a finomra felvágott csemege uborkával és kapribogyóval. Nem szeretem megmondani, ki mennyi fűszert használjon, mindenki kísérletezzen bátran. Én úgy szeretem, ha a kapor íze a hangsúlyosabb, ezért is adtam a majonézes kapros nevet a szendvicsfeltétemnek.

Közben egy másik tálban habosra keverjük a majonézt és a mustár, majd az egészet óvatosan összekeverjük, sózzuk, borsózzuk és néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Kenyérre kenve fogyaszthatjuk reggelire vagy akár egy könnyű vacsorára is.

Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL