Hozzávalók (4-6 adaghoz)
– 6db tojás
– 3-4 csemege uborka
– 1 evőkanál kapribogyó
– 2-3 evőkanál majonéz
– 1 kávéskanál mustár
– Ízlés szerint: snidling, petrezselyemzöld és kapor, finomra vágva
– Só, bors
Először is a tojásokat forró vízben keményre főzzük, úgy a legjobb, ha a sárgája picit lágy marad. A tojásokat megpucoljuk, majd durvára vágjuk.
Ezután keverjük össze a zöldfűszerekkel, a finomra felvágott csemege uborkával és kapribogyóval. Nem szeretem megmondani, ki mennyi fűszert használjon, mindenki kísérletezzen bátran. Én úgy szeretem, ha a kapor íze a hangsúlyosabb, ezért is adtam a majonézes kapros nevet a szendvicsfeltétemnek.
Közben egy másik tálban habosra keverjük a majonézt és a mustár, majd az egészet óvatosan összekeverjük, sózzuk, borsózzuk és néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Kenyérre kenve fogyaszthatjuk reggelire vagy akár egy könnyű vacsorára is.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK