Hozzávalók
- 2 db tojás
- 2 db gomba
- 1/2 lilahagyma
- 6-8 dk juhtúró
- petrezselyemzöld
- só
- őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés
A hagymát apróra vágjuk, a gombát ízlés szerint felszeleteljük. A tojásokat egy tányérba ütjük, enyhén sózzuk, majd alaposan felverjük.
Egy serpenyőbe olajat hevítünk, beletesszük a hagymát és el kezdjük párolni. Ezután hozzáadjuk a gombát, ízlés szerint fűszerezzük és pár percig együtt pároljuk, majd óvatosan ráöntjük a felvert tojásokat és mérsékelt lángon sütjük. Közben rámorzsoljuk a juhtúrót, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Ha a tojás kellően átsült, spatula segítségével a felénél összefordítjuk, és így sütjük még egy-két percig, majd óvatosan tányérra csúsztatjuk.
Kukorica tortillával, vagy friss péksüteménnyel rögtön tálaljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
5 mennyei kávés desszert, a kávé szerelmeseinek
A kávé nem csak egy aromás ital, amely segít felébredni, de remek összetevője számos isteni desszertnek, ugyanis egy új ízt ad a megszo...
GASZTROA legfinomabb dumpling, vagyis ázsiai gombócreceptek
Akár sültek, pároltak, levesben úsznak vagy fűszeres mártás kerül rájuk, imádjuk a gombócokat. Szerencsére az ázsiai gombócok vála...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Minden, amit eddig nem tudtál a popcornról
Legyen édes vagy sós, a popcorn tökéletes nasi - és nem csak filmnézéshez. Közép-Amerikában már évezredek óta fogyasztják....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROA rebarbara reneszánsza: egy ősi ínyencség a modern gasztróban
A rebarbara két rendhez tartozik: a felhasználása miatt gyümölcsnek tekintik, bár valójában zöldség. Nem a zöld levelei, hanem a piro...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK