SZÉPSÉG

Filléres, de hatásos ajakápolókat teszteltünk

Szerző:
Szabó Anna
Ősszel is nagy hangsúlyt kap az ajakápoló, és nyúlunk a boltok polcain lévő termékekhez, hogy megelőzzük a hűvös, szeles idő hozta gondot: a kiszáradt, cserepes ajkat. Mit is vegyünk, hogy mindig puha és csókolni való legyen az ajkunk?

 

Cynex Vanilla ajakápoló


A Cynex vanília ajakápolóját már sokadik éve használom, így elég stabil véleményem van róla. Első alkalommal impulzusvásárlás volt, az akciós ár és a vanília illat vonzott. A Rossmannban vásárolom, őszinte leszek, máshol nem is láttam még, de az biztos, hogy ott kapható. Nagyon könnyű kibontani, a papír hátlapon pedig sok információt tudunk meg a termékről. Annak ellenére, hogy bizony Kínából származik, kapunk magyar leírást is az angol mellé. Csak ez a két nyelv áll rendelkezésre. Ritkán látok ilyet, de itt feltüntetik, milyen más változata is van a terméknek: eper, gyöngyházfény és érzékeny bőrre való.

A sárga, lekerekített kupak kattan, így pontosan tudjuk, hogy a helyén van-e a visszazáráskor, táskabiztos, nem kell félnünk, hogy a kupak leesik. Az illata kellemes, édes vanília, kicsit mű, de nem tolakodó, sőt ajkakon nem érezni igazán, csak a felvitel pillanatában. Íze nincs. Színe fehér. Vágott, szépen kialakított, rúzs formájú, rendkívül ízléses termék. Ez az első ajakápoló, aminél megfigyeltem, hogy a kinti hőmérséklettől függetlenül, bármikor szépen olvad, könnyedén siklik, nem húzza a bőrt, nem ül be az esetleges repedésekbe. Azonnal hat, védőrétegként tapad az ajkakra, már egy rétegben is és tényleg hidratál, akármilyen hideg is legyen, vagy fújjon a szél. Nagyon szép, természetes csillogást ad, de nem ragad, ami jó hír a másik nemnek, amellett, hogy íze sincs. Partnerrel is tesztelve: észre sem vette! A hatás órákig tartó, de sajnos az evés-ivás nem tesz jót neki, olyankor bizony megkopik és egy újrakenés nem árt. Rúzs vagy szájfény előtt is használható, nagyon jó alap ezeknek, egyenletes felvitelt biztosít, nem hagyja, hogy kiszárítsa a festék az ajkakat és beleüljön az egyenetlenségekbe.

229 Ft-ért kettőt is kapunk, ami igen jutányos ár. 4,5 g-os darabok, a két darab egy ősz-télre, ha aktívan használjuk, pont elég (egyébként 12 hónapig használható).
Ár-értékben tehát verhetetlen.

Cynex Pearl Shine ajakápoló

Ez után felbuzdulva megvettem a Gyöngyházfény nevű változatot is, mert egy kis színre vágytam. A csomagolás rózsaszín, de a kupak és a hátlap, az elnevezés kivételével, teljesen ugyanaz, mint a vaníliás esetében. A termék is ugyanolyan szépen kidolgozott, mint az előző, itt már a rúzs kinézet jobban dominál, ugyanis jelen esetben a színe enyhe rózsaszínes, gyöngyházas. Illata nincs, ahogy íze sem. Azonban a hatás már merőben más. Felvitel után hatalmasat csalódtam, ugyanis beleült minden lehetséges ráncba, repedésbe, részbe, amit csak talált. Pedig csak egyszer húztam végig. Ezt tetézve pedig szárított, egy idő után elég csúnya is lett. Vastagabb réteggel nem is próbálkoztam.

A szín is borzalom, egy rétegben még talán elmegy, de jobban rányomva, szinte fehér és iszonyatosan világít, csillog, kiemel mindent, még ha nincs is gondunk. Esetleg úgy használható egy vékony rétegben, ha az előző verziót alákenjük. Egyébként meg se mertem közelíteni vele pasit, nehogy hanyatt-homlok menekülőre fogja. Ez elég lesz 12 hónapra, az biztos, sőt sok is a két darab, szintén ugyanennyiért.

Egy rétegben felkenve

Bebe Klasszikus ajakápoló

Szintén biztos véleményem van a Bebe Klasszikus ajakápolójáról. Már kétszer volt hozzá szerencsém, egyszer kaptam, előtte pedig vettem, mivel fellelhető a drogériákban és nagyobb boltokon kívül a Pingvin Patikákban. Boltokban 3-500 Ft körüli árban mozog, akciótól függően, a Patikákban valamivel olcsóbb, vagy ott gyűjtött pontokért beszerezhető.

A csomagolás kék - így mondhatnám fiúsnak vagy inkább unisexnek -, és nehezen bontható. Kicsit meg kell küzdeni a feltépéssel. A hátlapon kiderül, hogy az EU-ban készül, a Johnson & Johnson terméke. Több nyelven is olvashatunk róla, de azt sajnos nem tudjuk meg, milyen más verziók vannak forgalomban, ellenben a vevőszolgálat e-mail címe fel van tüntetve. A kissé kockásított kupak minimálisan kattan, inkább csak érezhető, mint hallható. Táskában nem jött le a teteje, viszont előfordult, hogy a teteje egyszer csak lerepült a helyéről, ahogy elővettem. A színe tört fehér, az illata sütire emlékeztető, kissé vaníliás. Kellemetlen íze van, így viszont nem is nyalja le az ember lánya.

Kevésbé olvadó fajta, télen a melegben képes megolvadni, vagy akár zsebben, de az ajkakon nem igazán, ezért kissé ragad is, amit a férfiak azonnal észrevesznek, és nem igazán díjazzák. Az evés-ivás viszont nem okoz akkora kárt benne. Rúzzsal, szájfénnyel való kombináláskor jól működik, csak a hidratálás minimális. A szél tud mellette munkálkodni, még a nyár folyamán is volt ilyen gondom vele, bizony ki is repedt a szám. Ha csak egy rétegben visszük fel, akkor matt és alig látszik, csak érezni lehet, hogy a szánkra kentünk valamit. Azoknak, akiknek egyébként nincs szükségük erős védelemre, csupán épphogy egy vékony rétegre, mert nem hajlamosak a cserepesedésre, nyugodt szívvel ajánljuk, hisz a 4,9 g-os termék lassabban is fogy. Egy őszt és telet biztosan kibír, ráadásul 36 hónapig megőrzi a szavatosságát.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL