SZÉPSÉG

Bőrápolás az idővel szemben

Szerző:
Szabó Anna
Az idő keze hosszúra elér, ezért nagyon fontos, hogy minél hamarabb elkezdjük bőrünk ápolását. Ám az eltérő korosztályoknak másképpen kell bőrüket védeniük. Mit tehetünk a pattanások, bőrhibák ellen a tini korszakban? Milyen nehézségekkel kell megbirkóznunk a 20-as, 30-as években? És hogyan nézzünk szembe a bőr öregedésével 40 felett?

 

Öregedésről, ráncokról a tini korszakban még nem beszélhetünk, de arcunk ápolását nem kezdhetjük elég korán. Nem egyszerű megszabadulni a pattanásoktól, mitesszerektől, s gyakran nem elég az otthoni kezelés, szakember tanácsára is szükség van. Nagyon fontos az arctisztítás, a tonik, valamint a radír használata. De csak minimális kozmetikum használata ajánlott. Otthoni tanácsokkal a kozmetikus is elláthat minket, de sok esetben csak az orvos segíthet különböző gyógyszerek használatával.

A 20-as éveiben járó nőknek sem szabad felhagyniuk a különböző arctejek, radírok, tonikok használatával, sőt már el kell kezdeniük a ráncosodás megelőzését is. Nemcsak testileg, de lelkileg is felfrissíthetjük bőrünket különböző arcmasszázsokkal. Nagyon oda kell figyelnünk a sminkhasználatra, hiszen sokat ronthatunk bőrünk minőségén, ha estére nem mossuk le vagy nem megfelelő készítményeket használunk.

Mi a teendő, ha átléptük a harmadik X-et?

Ekkor már nagyobb odafigyelést kell fordítanunk a bőrünkre fiatalságunk megőrzése érdekében. El kell kezdenünk a különböző ránctalanító, feszesítő, ráncfeltöltő krémek használatát, s még jobban oda kell figyelnünk az arctisztításra és a hidratálásra is. Havonta egyszer bármelyik kozmetikusnál igénybe vehetünk egy úgynevezett ultrahangos kezelést, vagy akár saját készülékre is szert tehetünk. Ennek kezelőfejében kvarckristály található, hozzá pedig használhatunk különböző hatóanyagú géleket, akár öregedésgátló vagy arckisimító hatásúakat.

40 fölött bőrünk szakemberi, professzionális ápolást igényel. Nemcsak kívülről kell gondoskodnunk arcunkról, hanem belülről is, hiszen egyre több a károsodott sejt, a sejtciklus pedig igen lassú. A különböző hormonok szintje is csökken, bőrünk így hajlamosabb a kiszáradásra is. Nagyon fontos, hogy odafigyeljünk arra, hogy mit eszünk. Ajánlott a B- vitamin, és az omega- 3 zsírsavakban gazdag étrend, a cukrot pedig mellőzzük, hiszen kimondottan káros hatással van bőrünkre.

Mindegy hány évesek vagyunk a napozásra és a vízbevitelre kifejezetten oda kell figyelnünk. Fiatalon a napozás úgy tűnik, meg sem kottyan bőrünknek, de a napsugárzás hatásai főleg 40 éves kor felett jelennek meg. A megfelelő vízbevitel pedig a legfontosabb és a legkönnyebb módja a hidratálásnak.

A legfontosabb, hogy fiatalnak, egészségesnek érezzük magunkat, hiszen ez kívülről is meglátszik. Közhely elmondani, de a közhelyek mindig igazak!

A Női Portál tippje

Az új évszak beköszöntével nemcsak a ruhatárunk, hanem a bőrünk is igényli a megújulást. Erős napsütés, fokozott verejtékezés, száraz levegő, klóros víz - a várva várt nyár nyomot hagy arcunkon is, amit sokszor észre sem veszünk. Miután a ragyogó barnaság megkopik, jelentkeznek a problémák: bőrünk száraz, durva tapintású lesz, megjelenhetnek rajta pigmentfoltok és apró pattanások is.

A megvastagodott hámréteg nem engedi lélegezni a bőrt, így az fakóvá, fénytelenné válik. Sokan rohannak ilyenkor a kozmetikushoz és kérnek hámlasztó lézeres kezeléseket. Ezek a beavatkozások bár nagyon látványosak, de költségesek és körülményesek is. Hála az Amway-nek, már nem kell plasztikai sebész, vagy kozmetikus ahhoz, hogy arcbőrünk ragyogó, selymes, puha és hibátlan legyen. Elég egyetlen szérum, az új ARTISTRY™ Advanced Skin Refinisher.


A termékről

Az ARTISTRY™ INTENSIVE SKINCARE termékcsalád legújabb tagja, az Advanced Skin Refinisher szérum azonnal megszünteti a fakó bőrt, egységesebbé, simábbá varázsolja a bőrfelszínt, kémiai beavatkozás nélkül.


„Instant wow”-hatás


A krém különleges formulájának köszönhetően már az első használat után kifejti hatását, hála az optikai kiegyenlítőnek a pórusok kevésbé láthatóak, a bőr simábbá, fiatalosabbá, élettel telibbé válik. A lencsekivonat tovább fokozza a látványos eredményt, segít összehúzni a pórusokat, emellett gazdag antioxidánsokban is.


Tea, csillaggyümölcs és zab a selymes bőrért


A szérum sikere a gyors megoldást nyújtó összetevők mellett abban rejlik, hogy olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek rendszeres használat mellett meg is szüntetik az elkendőzni kívánt problémákat. A Java teakivonat a pórusok mélyén fejti ki faggyútermelést szabályozó hatását. A csillaggyümölcs leveléből nyert hatóanyagok pedig segítenek a bőr összképének tartós javításában, összehúzzák a pórusokat és egységessé teszik felszínét. Ebben segít a szabadalmaztatott zabkivonat is, amely a hozzáadott cukorral együtt gyengéden hámlaszt, így megakadályozza a pórusok elzáródását, ezáltal a mitesszerek képződését is. Az eredmény sima, selymes, ragyogó arcbőr, amelyen még a smink is sokkal jobban mutat! Ár: 20 400 Ft (30 ml)

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL