MÁGIA

A fűszerek varázsereje

Szerző:
Szabó Anna
Nem is sejtenénk, hogy a háztartásunkban jelenlévő fűszerek is varázserővel bírnak. A bazsalikomot és a kaport például már ősidők óta használják mágikus célokra. Próbáld ki te is, kárt biztosan nem teszel vele.
Bazsalikom

A konyhában is használjuk, leginkább olaszos ételekhez, salátákhoz, ezért a zöldségesnél is lehet kapni, cserépben frisset, leveleset is.

A bazsalikomot leginkább a jóléthez, gazdagsághoz vezető varázslatokhoz alkalmazhatjuk. De védelmezőként is jelen lehet különböző varázslatokban. Például a negatív szellemek elűzéséhez otthonunkból. A friss bazsalikomlevél, pedig megszüntetheti a feszültséget két ember között.


A hinduknál a bazsalikom különösen szent növény, sokukat temetik el bazsalikomlevéllel, és a templomokban is mindig találni belőle.

Egy másik folklórhagyomány szerint az összezúzott bazsalikomlevél skorpióvá változik.

Eleme: a tűz

Bolygója: a Mars



Kapor

Szintén ismerős a konyhából, de rengeteg mágikus tulajdonsága is van. A zöldje és magja is jó varázs célra. Leginkább védelmező hatása ismert, de szerelmi, sőt érzéki varázslatokban is hasznos, sőt pénz és jólét megidézéséhez is.


A középkorban minden boszorkányoktól védő varázsfőzet, vagy csokor fontos eleme volt. A legegyszerűbb módja a felhasználásának, ha a csokorba kötött száraz kaprot a konyhában fellógatjuk.

Eleme: a tűz

Bolygója: a Merkúr


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL