SZÉPSÉG

Így köszöntsd az őszt - Őszi szépségpraktikák

Szerző:
Szabó Anna
Vészesen közeledik az ősz, és szervezetünk is érzi a változást. Mind minden évszakban, ősszel is oda kell figyelünk szépségünk megőrzésére. Az alábbiakban adunk néhány hasznos tanácsot, hogyan tudod a leghatékonyabban felvenni a harcot az évszak által hozott időjárással, és hogyan maradsz ilyenkor is gyönyörű.

 

Táplálkozás


Elengedhetetlen ilyenkor is odafigyelni táplálkozásunkra. Ahhoz, hogy szépségünket megőrizhessük, fontos a megfelelő vitamin és tápanyag bevitel. Kevesebb zöldség és gyümölcs híján fel kell kutatnunk a számunkra szükséges tápanyagforrásokat. A változatos étkezéssel szinten tarthatjuk szervezetünk szükségleteit. Fogyasszunk mandulát, diót és más egyéb olajos magvakat a szezonnak megfelelően. Fontos az E-vitamin bevitel is. Az őszi gyümölcsök, a nyárról eltett gyümölcsök, zöldségek most jó szolgálatot tehetnek. Figyeljünk arra is, hogy megfelelő mennyiségű tejterméket fogyasszunk.


Szépség praktikák őszi időjárás ellen


A közelgő évszak hűvös időt és hideg szeleket hoz majd magával, ezért fontos hogy bőrünket és hajunkat egyaránt felkészítsük rá. Mindenképp válasszunk egy nappali krémet, ami szeles időben védi arcunkat és kezünket a hidegtől. Öltözzünk az időjárásnak megfelelően, hogy elkerüljük a kellemetlen izzadást, vagy fázást. Ajkaink épségét fenntarthatjuk megfelelő ajakápoló használatával, ami megelőzi a kiszáradást.


Sütőtök

Az ősz egyik legcsodálatosabb terménye a sütőtök. Nem csak finom, de még a szépségápolásban is hasznát vehetjük. Fogyasszuk, hogy étkezésünk változatos legyen. Emellett készíthetünk belőle arcpakolást, ami feltölti vitaminokkal a bőrünket, és szinte megfiatalítja. Kiválóan kombinálható.


- Sütőben süssünk sütőtököt, a szokásos módon. Ha kihűlt kaparjuk ki a belsejét, keverjük el joghurttal vagy egy kevés tejjel és már mehet is az arcunkra.
- Az alapja ugyanaz, mint az előzőnek, csupán teszünk bele egy kanál mézet is, hogy fokozzuk a jótékony hatást.
- Nyers reszelt, vagy turmixolt sütőtök, egy kevés citromlé, és méz. Kész is az arcmaszk.

Szőlő


Az ősz másik csodaszere a szőlő. Bőrfiatalító hatása már régóta ismert, így jó szolgálatot tehet nekünk, ez a vitaminokban gazdag gyümölcs.


- Nyomjuk ki egy fürt szőlő belsejét, a magokat szedjük ki belőle, majd keverjük el joghurttal. Mehet is az arcra, hogy bőrünk megújulhasson.
- Uborkát és a szőlőt turmixoljuk le, majd vigyük fel az arcunkra.

Az arcpakolások mindegyikét, miután kikevertük, vigyük fel az arcunkra, a szemeket és az ajkat kihagyva, hagyjuk hatni 15 percig, majd langyos vízzel öblítsük le. Ha érzékeny a bőrünk elég, ha 10 percig hagyjuk hatni.

Őszi hajkorona tippek

Az időjárás a hajunkkal sem bánik kesztyűs kézzel, így fontos, hogy odafigyeljünk és megfelelően ápoljuk. Ha megfogadod tippjeinket, elkerülheted a száraz, erőtlen, és fénytelen hajat.

1. Keresd fel a fodrászodat, és vágass a hajad végéből. A nyár, a strandolás és a napfény megviselte hajkoronánk végeit is, így jobb ezektől megszabadulni, hogy kevésbé töredezzenek a hajszálak.
2. A hűvösre való tekintettel, mindig szárítsd meg hajadat, ne hogy megfázzon a fejbőröd.
3. Ha fázós vagy, hidegben viselj kalapot vagy sapkát. Így nem csak stílusos lehetsz, hanem a fejbőrödet is védelmezheted.
4. Kéthetente hajtípusodnak megfelelő pakolással kényeztesd magad.
5. Érdemes ritkítani a hajmosások gyakoriságát, hogy a fejbőröd természetes védőrétegét ne mosd le.
6. Figyelj a folyadék és tápanyag bevitelre!
7. Használj kamillateás, vagy zöld teás öblítőt a hajmosás végeztével.
8. Hajmosás után ne dörzsöld a hajadat törölközővel, csak finoman itasd le róla a vizet, majd szárítsd meg.

Csempészd vissza egy pillanatra a nyarat!

A Női Portál tippje

Az Avon Mystique krémtusfürdők 250 ml-es és 500 ml-es kiszerelésben kaphatók. A 250 ml-es Avon Mystique tusfürdő ajánlott fogyasztói ára: 629 Ft. A termék megtalálható az Avon online-on.

Az 500 ml-es Avon Mystique tusfürdő ajánlott fogyasztói ára: 949 Ft. A termék  megtalálható az Avon online-on.

Az Avon Mystique folyékony szappan 250 ml-es kiszerelésben kapható. A termék ajánlott fogyasztói ára: 719 Ft. A termék megtalálható az Avon online-on.

Az Avon Mood Therapy tusfürdők 250 ml-es és 500 ml-es kiszerelésben kaphatók. A 250 ml-es Avon Mood Therapy tusfürdő ajánlott fogyasztói ára: 629 Ft. A termék megtalálható az Avon online-on.

Az 500 ml-es Avon Mood Therapy tusfürdő ajánlott fogyasztói ára: 949 Ft. A termék megtalálható az Avon online-on.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL