SZÓRAKOZÁS

Lenyűgöző fotókon a világ legelzártabban élő törzsei!

Szerző:
Szabó Anna
Hazen Audel kalandor nem kis próbatételre vállalkozott: a világ legősibb életmódott folytató népcsoportjaiba próbált beilleszkedni, hogy megtudja, miként képesek életben maradni a szélsőséges körülmények között élő bennszülöttek.

 

Ha a sűrű amazónai esőerdőben vagy a perzselő Kalahári-sivatagban járunk, rájöhetünk, hogy a 21. század technikai vívmányai helyett sokkal inkább a helyi törzsek ősi tudása az életben maradás kulcsa. Hazen Audel a modern városi életmódot a bennszülöttek hagyományőrző életvitelére cserélte. A kalandor a világ hat pontjára látogatva, hat különböző törzsbe illeszkedett be, és megtanult többek között fegyvereket készíteni, kunyhót építeni, mérgezett nyillal vadászni, és páratlan tudást szívott magába. Közben egészen elképesztő helyzetekbe került: Kanada sarkvidéki részén a sodrodó jégtáblák között halászott, Mongóliában szirti sassal vadászott, és olyan vidékeken járt, ahol az embernek, ha nem akar szomjan halni, tehénvérrel kell oltani a szomját.

A páratlan expedíciót a National Geographic Channel is végigkövette, és lenyűgöző képsorokon mutatja be az ősi törzsek életmódját. A Törzsutas a vadonban című sorozatot 2014. szeptember 1-től hétfőnként 22 órakor vetíti a csatorna.

{KEPGALERIA}

Tudj meg többet a sorozatról és a törzsekről >>

 


Forrás: National Geographic Channel

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL