GASZTRO

Almás-fahéjas keksz

Szerző:
Szabó Anna
Az ősz és a hideg idő beköszöntével egyre inkább előtérbe kerülnek a fűszeresebb jellegű ételek, sütemények, melyek már – már ünnepi illatokat idéznek elő otthonunkban. Most egy nagyon egyszerűen elkészíthető receptet mutatunk Nektek, amely nemcsak egészséges, de villámgyorsan el is készíthető.

 

Hozzávalók:

2 közepes alma
1 tojás
30 g zsírtalanított kókuszliszt
édesítő
fahéj

Elkészítés:

Az almákat lereszeljük, ízlés szerint megszórjuk fahéjjal és az édesítővel. Hozzáadjuk a tojást, a kókuszlisztet, kicsit állni hagyjuk, majd szilikonos sütőlapra (vagy akár muffin formákba) kis halmokat helyezünk. A tetejét megszórjuk fahéjas édesítővel és 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

Opcionálisan az almához keverhetünk még fehérjeport (vaníliás, vagy akár fahéjas ízesítésűt – ezáltal növelve kekszünk tápértékét és fehérjetartalmát), illetve durvább szeműre darált diót, vagy mazsolát.

Kekszünk előnye, hogy nem tartalmaz glutént, cukrot és tejet, így bármilyen diétás, vagy akár paleo étrendbe beilleszthető.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL