Hozzávalók:
2 közepes alma
1 tojás
30 g zsírtalanított kókuszliszt
édesítő
fahéj
Elkészítés:
Az almákat lereszeljük, ízlés szerint megszórjuk fahéjjal és az édesítővel. Hozzáadjuk a tojást, a kókuszlisztet, kicsit állni hagyjuk, majd szilikonos sütőlapra (vagy akár muffin formákba) kis halmokat helyezünk. A tetejét megszórjuk fahéjas édesítővel és 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
Opcionálisan az almához keverhetünk még fehérjeport (vaníliás, vagy akár fahéjas ízesítésűt – ezáltal növelve kekszünk tápértékét és fehérjetartalmát), illetve durvább szeműre darált diót, vagy mazsolát.
Kekszünk előnye, hogy nem tartalmaz glutént, cukrot és tejet, így bármilyen diétás, vagy akár paleo étrendbe beilleszthető.
OLVASS TOVÁBB!
Új korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Mexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK