Hozzávalók:
2 közepes alma
1 tojás
30 g zsírtalanított kókuszliszt
édesítő
fahéj
Elkészítés:
Az almákat lereszeljük, ízlés szerint megszórjuk fahéjjal és az édesítővel. Hozzáadjuk a tojást, a kókuszlisztet, kicsit állni hagyjuk, majd szilikonos sütőlapra (vagy akár muffin formákba) kis halmokat helyezünk. A tetejét megszórjuk fahéjas édesítővel és 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
Opcionálisan az almához keverhetünk még fehérjeport (vaníliás, vagy akár fahéjas ízesítésűt – ezáltal növelve kekszünk tápértékét és fehérjetartalmát), illetve durvább szeműre darált diót, vagy mazsolát.
Kekszünk előnye, hogy nem tartalmaz glutént, cukrot és tejet, így bármilyen diétás, vagy akár paleo étrendbe beilleszthető.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK