GASZTRO

Muffin nyírfacukorral, az egészségért

Szerző:
Szabó Anna
Manapság sokan küzdenek a diabétesszel, ami megnehezíti emberek, családok életét. A betegséghez tartozó diétába nem fér bele a cukor, de van más megoldás arra, hogy ők se nélkülözzék az édességeket. A következő recept is egy ilyen jellegű finomságot mutat be.

 

Hozzávalók:

25 dkg mogyoróvaj
20 dkg étcsokoládé
8 dkg nyírfacukor
2 evőkanál eper lekvár (diabetikus)
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
6 dkg vaj
1 tojás
2,5 dl tej

Elkészítés:

Reszeljük durvára az étcsokoládét, majd egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a csoki reszeléket. Ezután keverjük habosra a vajat, a mogyoróvajat, a nyírfacukrot, a tojást, a lekvárt és a tejet. Amikor megfelelően összedolgoztuk őket, apránként adjuk hozzá a lisztkeveréket.

A muffin sütőt zsírozzuk ki vagy tegyünk a formába muffin papírt, és háromnegyedig töltsük fel a masszával.

190°C-ra előmelegített sütőben, körülbelül 20-25 percig süssük.

A nyírfacukornak köszönhetően a diabétesszel élők is aggodalom nélkül fogyaszthatnak a kész csemegéből.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL