Hozzávalók:
25 dkg mogyoróvaj
20 dkg étcsokoládé
8 dkg nyírfacukor
2 evőkanál eper lekvár (diabetikus)
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
6 dkg vaj
1 tojás
2,5 dl tej
Elkészítés:
Reszeljük durvára az étcsokoládét, majd egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a csoki reszeléket. Ezután keverjük habosra a vajat, a mogyoróvajat, a nyírfacukrot, a tojást, a lekvárt és a tejet. Amikor megfelelően összedolgoztuk őket, apránként adjuk hozzá a lisztkeveréket.
A muffin sütőt zsírozzuk ki vagy tegyünk a formába muffin papírt, és háromnegyedig töltsük fel a masszával.
190°C-ra előmelegített sütőben, körülbelül 20-25 percig süssük.
A nyírfacukornak köszönhetően a diabétesszel élők is aggodalom nélkül fogyaszthatnak a kész csemegéből.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK