SZÉPSÉG

Tippek a dús és egészséges szempillákért

Szerző:
Szabó Anna
A hosszú, dús szempilla minden nő álma. Tekintetünket igézővé és kifejezővé teszi. Melyik férfi ne lenne oda egy csábos pillantásért vagy a dús szempillák rebbenéséért. Most arra adunk néhány tippet, hogyan teheted ellenállhatatlanná a szempilláidat.

 

Ricinusolaj


Magát az olajat a ricinus magjából nyerik, hideg sajtolással. Így kapjuk meg azt a csodaszert, ami több mindenben segítséget nyújt. Alkalmazzák hashajtóként is, de nekünk jelen esetben szempilla erősítőként lesz rá szükségünk. Igazán gyengéden segíti a szempillák növekedését, de egyébként hajnövesztőként is abszolút megállja a helyét. Beszerezhető bármelyik gyógyszertárban, ha hajunkat is növeszteni szeretnénk vele, akkor vásároljuk nagyobb kiszerelésben. A hosszabb szempillákért nem kell mást tennünk, mint egy már kiürült, nem használt szempillaspirált kimosni, jó alaposan. Azután az olajba mártogatva, lefekvés előtt felvinni óvatosan a szempilláinkra. Vigyázzunk, hogy szembe ne kerüljön, mivel irritációt okozhat. Hagyjuk hatni egész éjszaka, majd reggel a maradékot öblítsük le. Ismételjük hetente, így hamarosan szempilláink erősek és dúsak lesznek.

Argánolaj


Méltán nevezik Marokkó folyékony aranyának, ősidők óta szolgálja a szépségápolást. Az olajat az argánfa gyümölcséből nyerik, ami Marokkóban őshonos. Ez is hidegsajtolással készül, így őrizhetik meg tápanyagait a legjobban. Szempillanövelésre ugyanúgy használható, mint a ricinusolaj, nagyjából ugyan olyan időközönként. Regenerál és visszahozza a természetes állapotát. Ugyanúgy felvihetjük egy nem használt szempillaspirállal, vagy egy fültisztító pálcikával lefekvés előtt, majd mossuk le a maradékot reggel.


Olivaolaj


Alapvetően nem növesztő szerként ajánlom, hanem a szempillák állagának javítására, a szálak erősítésére. Ami mellette szól, hogy ha nem vagyunk szempillaspirál pártiak, akkor kiemelhetjük nélküle is szempillánk szépségét, mivel gyönyörű fényt ad.

Vazelin


A vazelin kiválóan alkalmas a szempillák kondicionálására. Jó zsíros állagú csoda kence, ami gyógyszertárakban könnyen beszerezhető. Ma is sok testápolóban és kozmetikumban megtalálható alapanyagként. Felhasználása ugyanaz, mint az előzőekben.


E-vitamin tartalmú olajak


Az E-vitamin olaj E-vitamin tartalmú olajak keverékéből áll. Koncentráltabb hatást érhetünk el vele, és akár otthon is könnyen elkészíthetjük. Ha nem akarunk vele vesződni, kész keveréket is vásárolhatunk. Ha otthonunkban magunk szeretnénk elkészíteni, felhasználhatunk szőlőmag-, szezámmag-, dió-, ricinus-, argánolajat is. Felvinni ugyanúgy érdemes, ahogy az előzőekben is láttuk.

Fontos, hogy az egészséges szempillákért nem csak különböző olajpakolásokkal tehetünk, hanem több más módon is. A táplálkozás, a megfelelő tápanyag bevitel, a rendszeres folyadékfogyasztás mind-mind segítik szervezetünket, ezáltal pedig szempilláinkat is. Érdemes odafigyelni a kozmetikumaink minőségére, és összetevőire, hogy véletlenül se kenjünk olyasmit a bőrünkre, szemünkre, vagy szempilláinkra, amelyek árthatnak. A mindennapi ápolás pedig elengedhetetlen és itt most nem feltétlenül a méregdrága kencékre gondolok, hanem a smink alapos és gyengéd eltávolítására, hogy éjszaka nyugodtan regenerálódjon.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL