SZÁMMISZTIKA

A 2-es szám titka - Ha a szerencseszámod a 2...

Szerző:
Szabó Anna
A kettes a dualizmus száma, az egymást kiegészítő ellentéteké: egyaránt szimbolizálja a sötét és a világos, a meleg és a hideg, a jó és a rossz harcát. Aki ennek a számnak az oltalma alatt született, annak lelkében együtt él a jó és a rossz, a pokol és a menny, mégis éppen ennek a kettőségnek az ellenére is kiegyensúlyozott.

 

Mint szimbólum


A kettes szám megbontja az egyes nyugalmát. Vonzó ellenpólust jelképez, egy másik alternatívát, mely kétséget és döntésképtelenséget is vonhat maga után.
A 2-es szám a Holdat, a nyugodt erőt szimbolizálja. Noha nem a második legnagyobb égitestről van szó, és ezzel a régi időkben is tisztában voltak, mégis a Nap után a Holdat becsülte leginkább a hajdanvolt asztrológia-numerológia. Csodálattal bámulták, hogyan uralja az éjszakai égboltot a Nap fényétől ragyogtatva.
Tulajdonságainál fogva nőies természetűnek gondolták a Holdat, igen befolyásolható, alkalmazkodó, beletörődő személyiségjegyekkel ruházták fel.
A Tarot-ban a Főpapnő alakja jeleníti meg, fekete és fehér oszlopok közt elhelyezkedve, a két ellenpólus egyensúlyát hirdetve.

A kettes szám szülöttei


Mindenki, aki valamely hónap 2-án, 11-én, 20-án vagy 29-én látta meg a napvilágot, a kettes szám jegyében született. Megvizsgálva ezeket a számokat, a jegyeik összege valóban minden esetben kettőt ad (pl. 2 + 9 = 11, 1 + 1 = 2). Még inkább hat rájuk a kettes bűvereje, ha június 20. és július 27. között látták meg a napvilágot.
Ha elképzeléseiket is a fentebb említett napokon igyekeznek megvalósítani, akkor nagyobb eséllyel viszik sikerre azt. Sőt, ha ezek a napok vasárnapra, hétfőre vagy péntekre esnek, akkor még inkább.


Az egyes, mint a férfias jelleg kiegészítője a kettes, aki praktikus érzékkel, segítőkészséggel, tapintatos, békeszerető jellemével támogatja őt. Az életfeladatukat is abban találják meg, hogy együttműködő szerepet vállaljanak valaki mellett. Nem mintha nem volnának eléggé önállóak, de ha egyedül vágnának bele egy nagyszabású terv megvalósításába, előfordulhat, hogy személyiségük nem a jó irányba fejlődik. Vagyis előtérbe kerülhetnek az olyan kevésbé jó tulajdonságaik, mint a félénkség, a túlérzékenység, és kedves mosolyuk is eltűnik egy időre, ha túl sok negatív szemléletű, lehúzó emberrel találkoznak. Képesek átvenni mások jó, de sajnos rossz, levert hangulatát is, vagy éppen idegességét.


Kiváló csapattársak, hamar elnyerik mások szimpátiáját, és ennél fogva szép sikereket érhetnek el.

Együttműködési készségük mellett kiváló együttérző rokonszenvvel is megáldotta őket a sors. Ez a tulajdonság igen pozitív, ámbár sokszor olyanokra pazarolják szeretetüket, kedvességüket, akik nem érdemlik meg. Amikor valaki beszél hozzájuk, akkor figyelmesen hallgatnak, érdeklődésük őszinte. Ugyanakkor magukról nem mesélnek olyan szívesen, időre van szükség, mire igazán megismerjük őket.


A 2-es szám jegyében születettek romantikus természetűek, bámulatos képzelőerővel és művészi tehetséggel megáldottak. Ugyanakkor sokszor híján vannak az ez utóbbihoz is szükséges önbizalomnak. Ennek folytán hajlamosak a féltékenységre, a túlzott ragaszkodásra.


Hogy a csekélyke önértékelésük ne süllyedjen le még jobban, nap, mint nap éhezik az elismerést, a dicséreteket, hogy érezzék, ők is érnek valamit. Ezért is van bennük a folyton segíteni akarás, hogy tudják, hogy szükség van rájuk. Ugyanakkor, ha ők maguk nehezen boldogulnak valamivel, nem szívesen kérnek támogatást másoktól.
Nehezen mondanak nemet, de ha elérték az életben az önmegvalósítást, és határozottabb egyéniségekké váltak, onnantól kezdve ez nem okoz számukra nagy gondot. Önbizalmuk is erősebb onnantól kezdve. Későn érő típusok, idősebb korukra jutnak el oda, hogy megvalósítsák önmagukat, megtalálják azt, amiben igazán ki tudnak teljesedni.

Mivel nehezen teszik túl magukat egyes történéseken, lassan emésztenek meg dolgokat, ezért ez gyakran gyomorproblémákban jelentkezik náluk.


Igyekezzenek a zöld minden árnyalatával, fehérrel, krémszínnel körülvenni magukat, akár lakásukban, akár az öltözködésükben. A bíbor, a fekete és más sötét, borongós árnyalatok nem az ő színeik.


Ha kedvelik a köveket, a jade a legjobb választás, akár marokkő, akár medál formájában. Szerencsések még a holdkövek, a halványzöld kövek, valamint az igazgyöngyök.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL