KÖZÉRZET

Hogyan segít a Bach-virágterápia a szorongás leküzdésében?

Szerző:
Szabó Anna
Szorongáson az irracionális aggódást, feszültséget és rossz előérzetet értjük, mely minden élethelyzetben, szinte folyamatosan jelen van. A tárgytalan félelem, mikor nem tudjuk meghatározni, hogy mitől rettegünk.
A szorongás egy ismeretlen, de egyre közeledő testi, vagy lelki veszély felé irányítja a figyelmet.

A leggyakrabban fellépő kísérő jelek, tünetek:

- alvászavar
- koncentráció csökkenése
- fáradékonyság
- ingerlékenység
- tehetetlenség, bénultság érzése, vagy kapkodó viselkedés
- erős szívdobogás érzése
- szapora levegővétel
- remegés
- verejtékezés
- hányinger
- hasmenés
- szájszárazság
- legsúlyosabb esetben ájulás



Fóbia?

Ezek a reakciók látszólag teljesen jelentéktelen események hatásai lehetnek. Azáltal, hogy a szorongás a legváratlanabb helyzetben előjöhet, vagy folyamatosan jelen van, teljesen elviselhetetlen ezért, megpróbálja a szorongó társítani valamihez. Így alakul adhasson a szorongásának.


Növények, melyek segíthetnek a szorongás legyőzésében

Az alaptalan félelmek, szorongások kulcs szere a Bach-virágterápiában az Aspen, mely segít ezekkel az érzésekkel megbirkózni. A nagyon érzékeny emberek, a rémálomtól, a tárgytalan félelmektől szenvedők segítője. Ennek az esszenciának hatására csökken a félelem és nő a bizalom. A nagyon érzékeny gyermekeknek és felnőtteknek segít meg tanulni pozitívan kezelni érzékenységüket.


A szorongás másik elmaradhatatlan segítője a Mimulus, mely segít szembenézni a félelmekkel, a nyugtalanító helyzetekkel, a túlérzékenységgel, az aggályokkal. Szedése esetén képes lesz félelmeitől megszabadulni, bizalommal telve nézni a jövőbe, érezvén, hogy képes megállni a helyét bárhol. Bátorságot merít, és ezáltal felszabadultan vág bele új dolgokba.



Cherry Plum azoknak segít, akikben a szorongás már olyan nagymértékben felhalmozódott, hogy már kontrolálhatatlannak érzik a feszültségüket. Ez az esszencia segít jobban elviselni a nap, mint nap súlyosbodó érzelmeket, és rendkívüli lelki és testi erőhöz juttat. Az éjszaka ágyba vizelő gyermekeknek is segít a félelmei feldolgozásában.



Abban az esetben, mikor már a szorongás következtében teljesen kilátástalan a helyzet, és úgy érzi, hogy saját erejéből ezt már képtelen megoldani, akkor a Sweet Chestnut mindenképpen ajánlott a fenti 3 esszencia mellé. Hiszen nagyon nagy segítség nyújt ennek az állapotnak az átvészelésére, túlélésére.


Természetesen ne felejtsük el, hogy ezek csak az alap esszenciák. Ahhoz, hogy végérvényesen fel tudja valaki számolni a jelenlegi szorongatott állapotát, meg kell találni a probléma gyökerét és annak megfelelő esszenciákkal együtt lesz sikeres a terápia.


Folytatjuk!

A következő cikk témája: Hogyan segít a Bach-virágterápia az alvászavarban.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL