GASZTRO

Almás kotlett, ahogy a nagymama készítette

Szerző:
Szabó Anna
Az egyik legfinomabb rakott étel, amit valaha ettem, ráadásul könnyen elkészíthető. Több változata található már az interneten, de most úgy hoztam el nektek, ahogy a nagymama készítette. Mindenkinek ajánlom, kiváló családi ebédekre, összejövetelekre.

 

A recept hozzávalóit négy főre írom le, nagyjából két burgonyával és egy szelet hússal kell számolni egy főre.

Hozzávalók

 8-10 darab burgonya
 4-6 szelet karaj (mérettől függően)
 néhány szelet szalonna (húsos)
4 darab alma
 zsír vagy olaj
 egy kis kiszerelésű tejföl
 10 dkg sajt
 só, bors

1. A húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd kevés zsiradékban süssük meg egy serpenyőben. Addig süssük a karajt, míg egy kicsi színt kap, és megpuhul.

2. Míg a hús sül, addig hámozzuk meg a burgonyát és az almát. Az alma magházát vájjuk ki. Karikázzuk fel vékony szeletekre mind kettőt.

3. Ha a hús elkészült, annak a zsírnak a maradékát, amiben sütöttük, öntsük egy hőálló edénybe, tegyünk hozzá egy kevés vizet. Burgonya karikákkal béleljük ki az alját. Ezt követőn mehet egy réteg alma, majd rá hús szeletek. Arra tegyünk még egy réteg almát, majd ismét burgonyát, rétegezzük rá a szalonnát, majd zárjuk a sort egy réteg burgonyával.

4. A legvégén kenjünk rá tejfölt, fedjük le lazán alufóliával, és süssük előmelegített sütőben, amíg a burgonya meg nem puhul.

5. Ha a burgonya megpuhult vegyük le az alufóliát a tetejéről és szórjuk rá a sajtot, lereszelve. Tegyük vissza még egy kis időre addig, amíg a sajt rá nem pirul.

Jó étvágyat!

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL