Hozzávalók
20 dkg liszt
10 dkg margarin vagy vaj
15 dkg porcukor
50 dkg túró
2 dl tej
2 tojás
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
mazsola
Elkészítés:
A margarin felével egy közepes nagyságú tepsit kikenünk. A lisztet a porcukorral és a sütőporral egyenletesen elkeverjük, majd a felét a tepsi aljába szórjuk.
A túrót rámorzsoljuk a tetejére, azután meghintjük vaníliás cukorral és tetszés szerint mazsolával. Rászórjuk a cukros liszt másik felét is.
Tésztánk állagát a tej és a tojások elegye adja meg, amelyet szépen rácsorgatunk a tetejére. Előmelegített, közepesen forró sütőben kb. 30 perc alatt megsül.
OLVASS TOVÁBB!
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROVeszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK