Hozzávalók
- 10-15 dkg tészta
- 10 dkg bacon
- 1 db lilahagyma
- 50 dkg kelkáposzta
- 5 dkg fenyőmag (el is hagyható)
- 1 cs mozarella
- 5 dkg gouda sajt
- só
- őrölt bors
Elkészítés
Egy serpenyőben zsírjára sütjük a bacon szalonnát, hozzáadjuk a fenyőmagot és szép aranybarnára pirítjuk. Beletesszük az apróra vágott hagymát, a kelkáposztát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. Néhány percig pároljuk, hogy a káposzta kicsit összeessen, majd egy pici vizet aláöntve puhára főzzük. Ha megfőtt, belecsipkedjük a mozarrellát, belereszeljük a sajtot, majd összemelegítjük az ételt, hogy a sajt a káposzta és a bacon szalonna közé olvadjon.
Közben a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, és rögtön a sajtos, szalonnás káposztára öntjük, majd alacsony hőfokon összemelegítjük.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK