GASZTRO

Sajtos tészta kelkáposztával, bacon szalonnával

Szerző:
Szabó Anna
Lehet, kissé furcsának tűnik, hogy kelkáposztával készül ez a tésztás étel, de mindenkinek bátran merjük ajánlani, mert a végeredmény egy isteni ebéd lesz

 

Hozzávalók


- 10-15 dkg tészta
- 10 dkg bacon
- 1 db lilahagyma
- 50 dkg kelkáposzta
- 5 dkg fenyőmag (el is hagyható)
- 1 cs mozarella
- 5 dkg gouda sajt
- só
- őrölt bors


Elkészítés


Egy serpenyőben zsírjára sütjük a bacon szalonnát, hozzáadjuk a fenyőmagot és szép aranybarnára pirítjuk. Beletesszük az apróra vágott hagymát, a kelkáposztát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük. Néhány percig pároljuk, hogy a káposzta kicsit összeessen, majd egy pici vizet aláöntve puhára főzzük. Ha megfőtt, belecsipkedjük a mozarrellát, belereszeljük a sajtot, majd összemelegítjük az ételt, hogy a sajt a káposzta és a bacon szalonna közé olvadjon.

Közben a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, és rögtön a sajtos, szalonnás káposztára öntjük, majd alacsony hőfokon összemelegítjük.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL