GASZTRO

Egyszerűen, gyorsan finomat - Szecsuáni sült csirkemell

Szerző:
Szabó Anna
Megint egy gyorsan elkészíthető receptet hoztunk. Nem is kell hozzá semmi más, mint csirkemell, gomba, újhagyma, zsenge zöldborsó (melynek éppen szezonja van) és némi fűszer. Wokban, vagy serpenyőben röpke fél óra alatt elkészül ez a finom ebéd. Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínálhatjuk, de a rizs illik hozzá a legjobban.

 

Hozzávalók


- 50 dkg csirkemell
- 50 dkg gomba
- 1 cs újhagyma
- 25 dkg zöldborsó
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek szójaszósz
- 3 ek citromlé
- 3 ek olívaolaj
- 2 db chili paprika (vagy paprikakrém)
- 1 tk barna cukor
- 1 tk kukoricaliszt
- só


Elkészítés

A csirkemellet vágjuk kisebb kockákra, a gombát szeleteljük fel. Az újhagymát karikázzuk fel, a fokhagymát pedig vágjuk a lehető legapróbbra. Egy wokban (vagy serpenyőben) hevítsük fel az olajat, tegyük bele a feldarabolt csirkemellet, 6-8 perc alatt fehéredésig pirítsuk, majd szűrőkanállal szedjük ki, és tegyük félre.
A visszamaradt zsiradékba tegyük bele az újhagymát, pároljuk néhány percig, majd adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, és a gombát is. Ízlés szerint sózzuk, pároljuk tovább pár percig, majd adjuk hozzá a zöldborsót, és szórjuk meg a barna cukorral. Pároljuk teljesen puhára, majd tegyük bele az elősütött csirkemellet. Egy tálkában keverjük össze a citromlevet a szójaszósszal, öntsük rá a zöldséges csirkemellre, óvatosan keverjük össze, majd 2-3 percig pároljuk tovább.
A kukoricalisztet keverjük simára egy pici vízzel, öntsük rá a zöldségekre, óvatosan keverjük össze, és néhány perc alatt, sűrítsük be a szaftot. Közben készítsük el rizst.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL