GASZTRO

Joghurt szelet

Szerző:
Szabó Anna
A mennyei édesség elkészítése nem igényel különösebb konyhai fortélyokat, sem több órányi előkészítést és gyúrást, vagy tűzhelynél ácsorgó, folyamatos kavargatást. Viszont idény gyü-mölcsökből elkészítve olcsó és kiadós. Kezdő konyhatündérek is bátran tesztelhetik a recep-tet, mert szinte elronthatatlan.

 

A tésztaalap elkészítéséhez egy tálban összekavarunk 2 kis pohár joghurtot, a továbbiakban a mérőedény a joghurtos pohár lesz. A masszához adunk 2 joghurtos pohárnyi cukrot, 1 joghur-tos pohárnyi olajat, 4 joghurtos pohárnyi lisztet, 1 csomag sütőport, 2 tojást, 1 csomag vaníli-ás cukrot, 1-1 kávés kanál őrölt fahájat és szerecsendiót.

A jól összekavart tésztát serpenyőbe öntjük, és a tetejére szórjuk a gyümölcsöket. Ez lehet meggy, cseresznye, eper, ribizli, szőlő, szilva, de akár alma vagy narancs is, amit épp a kamrapolc rejt, vagy a család kedvenceként biztos sikerre ítéltetett.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL