FOGYÓKÚRA

13 perces diéta

Szerző:
Szabó Anna
Minden tizenhárom percben eszel, és mégis fogysz? Hihetetlen, szóval kipróbáltuk...

A csipegetés hízlal, ez biztos. Ezen túl vagyok már. Nem gyorsan, minden évben csak egy kilócskát. Na jó, kettőt. De olyan nehéz ellenállni főzés közben a kóstolgatásnak, az utolsó falat csirkének a tálon, egy habos kávénak…
A Vitaline diétája orvosilag kipróbált és pont ilyen nassolgatósoknak való, mint én. Az elve: az anyagcserédet könnyen fölgyorsíthatod, ha minden 13 percben eszel valamit, persze, alacsony kalóriatartalmút és fehérjében gazdagot. 


Igen, jól hallottad: minden 13 percben

Persze nem teljes adagokat: csak egy falat csirkesültet, egy mártogatni való répácskát. Ezáltal a tested még akkor is zsírt éget, teljes hatásfokon, amikor a répát már rég megemésztetted, és így gyorsabban fogysz. 
Nevess csak ki, de én első nap már hatkor fölkeltem, hogy előkészítsem a zöldségeket aznapra. Jól záródó dobozba raktam a napi adagot, beállítottam az órámat, csilingeljen csak 13 percenként, aztán irány a munka. 


Igen, ez a nekem való diéta! 

Reggelire egy pirítós, vagy müzli, meg egy kis gyümölcs. Aztán jöhet a nassolás. Megszólalt az órám, csak hárman ugrottak félre az asztalomtól. Féltizenegyre már engem is idegesített a dolog, de legalább nem voltam éhes…. De tizenegyre már odaadtam volna … akármit… egy kocka csokiért. Azt mondtam, hogy cukrot egyáltalán nem szabad enni? Kész kínzás.  A harmadik napra már állandóan fájt a fejem, és a kollégáim azzal fenyegettek, hogy az órámat a nyakam köré csavarják. Ölni tudtam volna egy szelet sütiért. 

A hatodik napra cserbenhagyott az önuralmam. Megettem egy kisdoboz Smarties-t. Szégyen-gyalázat. Lehet, hogy inkább teázni kellett volna? 
De a hetedik napra lement két kiló. Éljen! Elővehetem a tavalyi farmeromat! 
A második héten más a diéta. Egy kicsivel több gyümölcsöt lehet enni, esetleg egy pohár bort. És nem kell minden nap egyformát (vagy legalábbis nagyon hasonló dolgokat) enni. De hát hányféleképpen lehet megfőzni a csirkét, hányféleképpen lehet felcsíkozni a rágcsálnivaló zöldségeket? De az igaz, a második héten is fogytam két kilót, és még mindig fogyok, szép egyenletesen. És tényleg nem voltam éhes. De ne szépítsünk, nem könnyű feladat a fogyózás így sem. 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL