SZÉPSÉG

A megújult bőr élménye - Testradírok házilag

Szerző:
Szabó Anna
Bőrünk szépségének megtartása nemcsak azért fontos, mert nélkülözhetetlen az ápolt külső, hanem azért, mert a lelkünknek is jót teszünk vele. Ha jobban érezzük magunkat a bőrünkben, akkor sokkal magabiztosabbak vagyunk a mindennapokban is. Kisugárzásunk a tetőfokára hág, és még a stresszt is csökkenthetjük vele.

 

A rendszeres bőrápolás elengedhetetlen része az életünknek, mindennapjaink szerves részét képezi. Nyáron pedig nagyobb szükség van rá, mint gondolnánk. Ebben az időszakban bőrünk állapotát több tényező alakítja: ilyen a napsugárzás, strandolás közben a víz, a folyamatos meleg idő és az azzal járó izzadás is. Bőrünk pólusai jobban tágulnak, ezáltal bőrfelületünk sokkal jobban ki van téve a szennyeződéseknek. Egy kis odafigyeléssel és megfelelő ápolással azonban megőrizhetjük bőrünk megszokott állapotát, vagy javíthatunk is rajta. A bőrradírok segítenek a pólusok tisztításában, feszesítik, feltöltik a bőrt, és eltávolítják az elhalt hámsejteket. Otthon saját kezűleg, néhány perc alatt készíthetünk megfelelő testradírt. Az eljárás mindegyiknél ugyanaz: vigyük fel a bőrfelületre, masszírozzuk el, majd langyos vízzel öblítsük le.

Cukor


Használhatunk barna és sima fehér cukrot egyaránt, attól függően melyiket kedveljük jobban, vagy melyikből lapul több a konyhánkban. Érdemes frissen elkészíteni ezeket, nehogy a cukor megolvadjon.


Az egyik legegyszerűbb keverék olivaolajból és cukorból áll, ezt így magában is alkalmazhatjuk. Nem kell mást tenni csak összekeverni a hozzávalókat. A mennyiség attól is függ, hogy mekkora területet szeretnénk vele kezelni, arányaiban ugyan annyi cukrot és olivaolajat keverjünk el. Ha esetleg nincs kéznél olivaolaj, vagy mást preferálunk, akkor keverhetjük kókusz- vagy argánolajjal is. A sima olajos-cukros megoldás pedig számtalan módon lehet variálni. Néhány példát említve a teljesség igénye nélkül: tehetünk hozzá illóolajat, levendula vagy kamilla szárított virágát, így alakíthatjuk igényeinkhez és bőrtípusunkhoz is. Amikor szárított virágzatot használunk érdemes az olajjal korábban elkeverni picit, hogy kioldódjanak belőlük a hatóanyagok.
A cukrot keverhetjük avokádóval is, így egy kifejezetten krémes állagú bőrradírt kapunk. Nagyon kellemes. Az avokádó belsejét kikaparva, a cukorral összekeverve vihetjük fel a bőrünkre. A hatást fokozhatjuk néhány csepp friss citromlével is.


Tengeri só


A közös nevező itt is az olaj, szintén ízlés szerint váltogathatunk a számunkra szimpatikusak között. Ebben az esetben azonban tengeri sóval fogjuk keverni. A sónak is meg van az a finom radírozó tulajdonsága, ami a cukornak is, viszont pluszban még feszesít és fertőtlenít is. Ezt is kedvünkre variálhatjuk illóolajakkal és egyéb csodaszerekkel. A felhasználása is ugyanaz, finoman masszírozzuk el a bőrünkön, majd langyos vízzel öblítsük le.


Kávézacc


Kávékedvelők figyelmébe ajánlom a következő megoldást, ami még a háztartási hulladékot is csökkenti, így több előnnyel is jár. Az előző olajos megoldásokhoz hasonlóan a kávé lefőzése után megmaradt zaccot is felhasználhatjuk. Használhatjuk magában is, a nedves bőrre rákenve, elmasszírozva, aztán leöblítve. Hanem akarunk emiatt lefőzni egy adag kávét, és épp nincs megmaradt zacc, akkor használhatunk natúr pörkölt, őrölt kávét is.

Szódabikarbóna


Az egyik legegyszerűbb, legkönnyebben elkészíthető testradírok közé tartozik. A radírozandó felület nagyságától függően keverjünk el szódabikarbónát sima vízzel. Én általában két evőkanálnyi szódabikarbónához szoktam egy félkanálnyi vizet tenni. A fonom szemcséinek köszönhetően nagyon kíméletesen radíroz.

Zabkorpa


Általában egy kis kiszerelésű natúr joghurttal szoktam elkeverni, néha csepegtetek bele citromlevet, vagy reszelek hozzá egy kis gyömbért. Nagyon finoman távolítja el az elhalt hámsejteket. Ha épp nem akarunk joghurttal bíbelődni, használhatunk kókusztejet is helyette.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL