SZÓRAKOZÁS

Erre számíthatsz jövő héten a SZIGET-en!

Szerző:
Szabó Anna
2 nap van hátra a SZIGET Fesztiválig, ahol napjaink legmenőbb produkciói fognak színpadra állni. Mivel a fellépők száma már-már végtelennek tűnik, amikor próbáljuk összeállítani saját, személyre szabott „órarendünket” a legjobb augusztusi hétre, segítünk és bemutatjuk a szerintünk legígéretesebb bulikat a felhozatalból.

 

Mi őket ajánljuk meleg szívvel, ha a szó szoros értelmében vett zenéről és buliról van szó!

Skrillex – augusztus 13. 21:30, Pop-Rock Nagyszínpad


Sonny Moore napjaink legismertebb elektronikus zenésze, akit a legfiatalabb party-generáció messiásként imád. A kaliforniai srác stílusa alapvetően a dubstephez köthető, annak sötét, markánsan basszusközpontú és agresszív irányzatát képviseli, de képtelenség egy műfajhoz társítani. Skrillex a ma létező könnyűzenei irányzatok legerősebb és legjellegzetesebb stílusjegyeit felhasználva ollózza össze 100%-ig party-kompatibilis szuperanyagait.

A nagy áttörést a „Scary Monsters and Nice Sprites” című bemutatkozó albuma hozta el, a következő két évben pedig összesen 5 Grammy-díjat tehetett be a vitrinjébe. Eztán sorra jöttek a legendás bulihimnuszok: a „Ruffneck (Full Flex)”, a „Bangarang”, a „Make It Bun Dem” Damian Jr. Gong Marley-val és az idén tavasszal megjelent „Recess” című lemezről például a címadó szám vagy az aktuális single, a „Try It Out”. Utóbbi klipje éppen a napokban debütált és már a fél milliós

Clean Bandit – augusztus 13. 23:30, A38 Színpad


Négy fiatal és tehetséges zenész alkotja a Clean Bandit formációt. Megkapó zenéik stílusa a deep house világához közel álló elektronika és a klasszikus vonós, illetve fúvós hangszerek keltette varázslat egyedülálló fúziója.

Első single-jük, a 2012 decemberében megjelent „A+E” rögtön felkerült a brit slágerlistára, majd a „Mozart's House” című dallal bekerültek a legjobb húsz közé a brit charton, és leszerződtek kiadójukkal, az Atlantic-kel. A most januárban megjelent, Jesse Glynne-nel közös „Rather Be”-vel pedig gyakorlatilag az egész világot meghódították: nem volt olyan slágerlista (iTunes, Spotify vagy Shazam), amit ne vezettek volna, és a hivatalos videó is már 100 milliós nézettséghez közelít.

Lily Allen – augusztus 14. 19:30, Pop-Rock Nagyszínpad


Minden nagy fesztiválra kell egy olyan fiatal, tehetséges és extravagáns popénekesnő, aki annyira vonzó, annyira cool és annyira a vérében van a showbiznisz, hogy az egész világ őt figyeli, legyen szó zenéről, tévéről vagy divatról. Lily Allen pedig pontosan ilyen karakter; öt éve már, hogy utoljára nálunk járt és közvetlenségével, őszinte bájával és emlékezetes színpadi show-jával belopta magát a magyar közönség szívébe. Idén is számíthatunk a tőle megszokott szarkasztikus és pikáns pillanatokra.

Amikor 2006-ban megjelent az „Alright, Still”, egymás után jöttek a visszautasíthatatlan slágerek („LDN”, „Smile”), majd a három évvel később hódító „It's Not Me, It's You” című albuma és például a „The Fear” és az „It’s Not Fair” csak fokozta körülötte a felhajtást.
Ezt követően egy néhány éves pauza következett (többek között egy házasságkötés és két gyermek születése datálható erre az időszakra), hogy a lehető leglátványosabban térjen vissza a pop-porondra, immáron királynői státuszban. Tavaly novemberben robbant vissza a kritikus húrokat pengető „Hard Out Here”-rel, amivel akkora port kavart, hogy azóta is ő áll a figyelem középpontjában.

Cee Lo Green – augusztus 15. 17:45, Pop-Rock Nagyszínpad


Az ötszörös Grammy-díjas amerikai slágergyáros dalszerző ikon egy kivételes hangú énekes és kreatív producer egyben. Azon kevés kortárs előadó közé tartozik, akik egyedi módon képesek társítani a hip-hopot és a soult úgy, hogy igényes, szexi és modern R&B zenék jöjjenek létre.

Legkomolyabb eredményeit Danger Mouse oldalán érte el, akivel ketten a Gnarls Barkley formációt alkották. Az ő fejükből pattant ki a „Crazy” című világsláger, melyet a Rolling Stone minden idők ötszáz legjobb dala és az évtized ötven legnagyobb száma közé választott. Cee Lo Green nemcsak Danger Mouse társaságában igazi nagyfiú, hanem egyedül is képes villantani a világ összes slágerlistáját meghódító szerzeményeket: a 2010-es nyár hangulatát meghatározó „Fuck You”-val (szofisztikált verziója „Forget You” néven fut) egy, míg a „Fool For You”-val két Grammy-t nyert.

Klaxons – augusztus 15. 23:30, A38 Színpad


A hagyományos műfaji kategóriák segítségével meghatározhatatlan zenekar kapcsán ehhez hasonló hívószavak juthatnak eszünkbe: post-punk, elektro-pop, pszichedelikus rock'n'roll, acid-rave-sci-fi punk-funk. Ami viszont jól körülhatárolható: a kétezres évek eleji, régi-új színeik és a Happy Mondays hangzásával rokonítható rave mozgalmat újra felfrissítő albumuk, a "Myths of The Near Future” sikerszámai, mint például a „Magick”, az „It’s Not Over Yet” és a „Golden Skans” tömegekre voltak hipnotikus hatással.

Cloud 9+ - augusztus 15. 16:50, Petőfi Rádió-VOLT Fesztivál Színpad

A Cloud 9+ egy éve robbant be a zenei univerzumba, felüdülést hozva az izgalmas koncepciókra éhező hazai hallgatóság számára
.
Első klipjük, a „Supernova” futótűzként terjedt a YouTube-on, ami nem meglepő módon sok fellépést is hozott nekik a 2013-as évben.

Az élőhangszeres rockot/hip-hopot és az elektronikus drum and bass-t/dubstepet keverő zenekar következő klipje a "Breathe In"-hez készült, ami a VIVA és az MR2 rotációjába egyaránt bekerült, mellette pedig a Telenor Deezer reklámzenéje lett. Az együttes szekere fénysebességgel száguldott tovább, a Cloud 9+ rövidesen a Red Bull szponzoráltja lett, így energikus új klipjük, a „Lights” már a Made In Garage kezdeményezés keretén belül készült.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL