2018. augusztus 21. - Sámuel, Hajna
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. augusztus 21. - Sámuel, Hajna
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Mindenre ható akupunktúra

Szívesen vennéd, ha valamely betegség vagy fájdalom enyhítésére tűket szúrnának a bőrödbe? A kérdés nem is olyan meglepő, ha meggondolod, hogy világszerte az emberek milliói kezeltetik magukat ilyen módon.

 

Elrettent, hogy tűket szúrnak beléd? Minket is, de ennek ellenére érdemes kipróbálnod. Hívd segítségül egyik kedves ismerősödet, aki legalább az első kezelések alkalmával kitart melletted. Gondolj közben nyugis dolgokra, és észre sem veszed, már túl leszel az egész kalamajkán. És hidd el, ezeket a "szurikat" tényleg észre sem veszed majd.

Az akupunktúra jótékony hatását az orvostársadalom is egyre inkább elismeri. A WHO az 1970-es években hivatalos gyógymódnak ismerte el az akupunktúrát. Magyarországon 1997-ben rendelettel szabályozták az akupunktúra végzésének feltételeit, és 1989-ben hivatalosan elismert akupunktúrás tudományos társaság alakult.

 

Az akupunktúra alapelve

Az évezredes kínai gyógyászat felfogása szerint az egészséget a csínek, vagyis az energiának a test egyes csatornáin keresztül való áramlása tartja fenn. Ha az energiaáramlásban – mely alapvetően a testet tartja működésben – zavar támad, vagyis gócpontok, pangás… stb. alakul ki, akkor a tested sem működik megfelelően. Akupunktúrával pedig éppen ezeket a hibákat oldják fel, állítják helyre, az előbbi csatornák mentén beszúrt tűkkel helyreállítható a csí áramlása, ami segíti a gyógyulást.

Egyes szakértők feltételezik, hogy a tűk a központi és a környéki idegrendszerre hatva különféle idegi átvivő anyagokat szabadítanak fel, amelyek blokkolják a fájdalmat és segítik a gyógyulást. A közelgő megfázásos időszakra való tekintettel érdemes elgondolkodni, hogy vajon az aszpirinfalás vagy néhány tűszúrás, lehet-e a célravezetőbb. Hosszútávon bizonyára nem a gyógyszeres kezelés a nyerő.

Akárhogy is hat, az akupunktúra gyakran eredményesen enyhíti a krónikus és akut fájdalmakat, az émelygést, az asztmát, valamint a drog- vagy alkoholfüggőséggel kapcsolatos elvonási tüneteket.

 

Hogyan zajlik a kezelés?

A kezelés általános vizsgálattal kezdődik. Ezt követően a néhány cm hosszú, hajszálvékony tűk beszúrása, melyek általában sebészeti acélból készülnek. A tűket néha a beteg területtől távol szúrják a bőrbe (az asztma kezelésekor pl. a fülkagylóba és a bokába). A tűk furcsa látványa ellenére az eljárás nem okoz jelentős fájdalmat. A legtöbben kellemesen ellazulnak a kezelés alatt, amely akár egy órán át is tarthat. A kezelést végző személy olykor megforgatja a tűket, vagy alacsony feszültségű áramforrást kapcsol hozzájuk. Akár tíz kezelésre is szükség lehet, hogy kiderüljön, használ-e a kúra.

 

A kezelőorvos kiválasztása

Az akupunktúra kipróbálása előtt nem árt konzultálni az orvosoddal. A kezelést steril tűkkel kell végezni, és a kezelést végzőknek megfelelő végzettséggel és engedéllyel kell rendelkezniük. Magyarországon egyre több helyen vehető igénybe akupunktúrás kezelés, sőt olyan hagyományos kínai orvoslással gyógyító központ is van, amelyben a magyar orvosok mellett kínai orvosok is dolgoznak. Első alkalommal általában feljegyzik a páciens adatait, illet korábbi betegségeit és tüneteit, és ennek megfelelően állapítják meg hány kezelésre lesz szükség.

 

Még egy jó indok

Ha kevés az időd, azonban hosszú távon gondolkodsz, akkor is érdemes kipróbálnod ezt a fajta kezelési módot. Ugyan vissza-vissza kell térned párszor megismételni a kezelést, attól függően mekkora energiaáramlási hiba van testedben, de általában egy-egy kezelés nem tart tovább 20 percnél. Ha pedig úgy fogod fel a dolgot, hogy addig is pihenhetsz kicsit, és ellazulhatsz, ráadásul hosszú távon is nyerő, mert kizárt, hogy káros mellékhatásai legyenek – triplán nyerő megoldás lehet egészségügyi gondjaidra!

 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Ha megtudod, milyen jó hatással van rád a maszturbáció, még ma éjjel nekikezdesz!

Ha megtudod, milyen jó hatással van rád a maszturbáció, még ma éjjel nekikezdesz!

Köztudott, hogy önkielégítést végezni remek érzés, de gondoltad volna, hogy az egészségre is kiváló hatással van? Nézzük, mire jó, ha maszturbálsz!

Tovább »
2 amatőr detektíveknek való fejtörő! - Lássuk, hogy birkózol meg velük!

2 amatőr detektíveknek való fejtörő! - Lássuk, hogy birkózol meg velük!

Nem csak úgy tudod jó kondiban tartani az agyadat, hogy örökösen csak osztol meg szorzol vagy memóriajátékokat játszol. Úgyis csinálhatod, mint a profik, a nagy detektívek, akik gondolkodással, logikázással tréningezik az elméjüket! Hoztunk már két ilyen fejtörőt, amiből mindjárt ki is fog derülni, milyen detektív lennél!

Tovább »
Mely érzelem hat rád mostanában? - A virágnyelvből kiderül

Mely érzelem hat rád mostanában? - A virágnyelvből kiderül

A virágokat évszázadok óta érzelmeink közvetítőjeként használjuk. Társunknak, családtagjainknak, barátainknak egy-egy szál virággal mondjuk el, hogy fontosak a számunkra. Azonban vannak pillanatok, amikor nem vagyunk egészen tisztában azzal, hogy milyen folyamatok is zajlanak bennünk, ilyenkor az a virág, amelyik igazán vonzz, rámutathat valódi érzéseinkre.

Tovább »

Kalkulátor

Horoszkóp és őrangyalok

Az angyalok a mennybolt csillagai között élnek. Minden csillagjegynek és bolygónak van őrangyala. Ha sikeresen kapcsolatba szeretnél lépni a saját őrangyaloddal, akkor az asztrológia jó kiindulópont lehet.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Töltszéki Judit

Kozmetikus

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Töltszéki Judit

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép