Szabó Anna
Hozzávalók (egy közepes tepsire való adaghoz)
5 tojás
25 dkg kristálycukor
25 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
1 dl forró víz
1 dl étolaj
kevés reszelt citromhéj
csipet só
Elkészítés
Ahhoz, hogy szó szerint a legjobb süljön ki az egészből, a sütőt már most kapcsold be, hogy mire elkészülsz, elég forró legyen.
Keverd össze az egyenletesen az átszitált lisztet és a sütőport, majd add hozzájuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Ezután jöhet a reszelt citromhéj és a só.
Üsd bele a tojásokat, vegyítsd el, amennyire lehet, majd öntsd hozzá a forró vizet és az olajat. Keverd addig, míg sima nem lesz (géppel ez kb. 2-3 perc).
Így ahogy van, mehet is a sütőpapírral kibélelt tepsibe. 180°C-on süsd addig, míg a tészta egyenletesen megemelkedik és egészséges aranybarna színt nem kap.
De légy türelmes! Ne nyitogasd a sütőt, mert „megfázik” a tészta, és összeesik. Leghamarabb 12 perc után kukucskálj be óvatosan.
Ha kész, ne kapd ki azonnal a sütőből, hagyd fokozatosan kihűlni, résnyire nyitva a sütő ajtaját. Amennyiben nem így teszel, összeeshet a szép magas piskótád.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan formálják át a ghost kitchenek a vendéglátóipart?
Az online vásárlások és a digitális világ terjedése révén a vendéglátóipar folyamatosan alakul. Az elmúlt években új típusú üzl...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK