GASZTRO

Piskótatészta kezdő konyhatündéreknek

Szerző:
Szabó Anna
Jó piskótát sütni, olyat, ami szép magas és aranylóan sárga a tésztája, nem könnyű feladat, és ez idáig számos receptet, fortélyt kitaláltak már erre a legkiválóbb cukrászok és az ügyes kezű háziasszonyok. Most azonban egy olyan leírást olvashatsz, mely roppant egyszerű és szinte elronthatatlan. No és a tojáshabot sem kell felverni hozzá!

 

Hozzávalók (egy közepes tepsire való adaghoz)

5 tojás
25 dkg kristálycukor
25 dkg liszt
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
1 dl forró víz
1 dl étolaj
kevés reszelt citromhéj
csipet só

Elkészítés

Ahhoz, hogy szó szerint a legjobb süljön ki az egészből, a sütőt már most kapcsold be, hogy mire elkészülsz, elég forró legyen.

Keverd össze az egyenletesen az átszitált lisztet és a sütőport, majd add hozzájuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Ezután jöhet a reszelt citromhéj és a só.

Üsd bele a tojásokat, vegyítsd el, amennyire lehet, majd öntsd hozzá a forró vizet és az olajat. Keverd addig, míg sima nem lesz (géppel ez kb. 2-3 perc).

Így ahogy van, mehet is a sütőpapírral kibélelt tepsibe. 180°C-on süsd addig, míg a tészta egyenletesen megemelkedik és egészséges aranybarna színt nem kap.

De légy türelmes! Ne nyitogasd a sütőt, mert „megfázik” a tészta, és összeesik. Leghamarabb 12 perc után kukucskálj be óvatosan.

Ha kész, ne kapd ki azonnal a sütőből, hagyd fokozatosan kihűlni, résnyire nyitva a sütő ajtaját. Amennyiben nem így teszel, összeeshet a szép magas piskótád.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL