DIVAT

Koszorú, koszorú, mért vagy olyan... divatos?

Szerző:
Szabó Anna
„Nyár, szabadság, szórakozás!”, „Legyél díva!” „ Miként tegyük feledhetetlenné a fesztivál-szettünket? „ - a nyári szezonban ilyen és ehhez hasonló hívószavakkal van tele minden valamire való női magazin. No de miért is?

 

Az elmúlt egy-két évben a díva szó hallatán, a klasszikus értelemben vett ikonikus hölgyeken túl Lana Del Rey neve is eszünkbe ötlik. Szemtelen arckifejezésén, búgó hanjgán és toplistá dalain túl van még valami, ami a képzeletünkben róla megjelenő képen helyet foglal, és mi magunk is könnyedén elkészíthetjük: a virágkoszorú fejdísz.
Ha szétnézünk az ünnepelt és kevésbé ünnepelt, ám annál inkább a köztudatban jelen levő hírességek között, minimum minden második hölgyemény nyári fotói között találhatunk olyat, amin ezt a flóra-csodát viseli.


Ám a hazai fesztiválokon sem léphetünk tízet anélkül, hogy ne botlanánk bele egy-egy lánycsoportba , melynek tagjainak búbján már-már botanikus kerteket megszégyenítő mennyiségű-méretű , színpompás sziromáradat tündököl.

Emellet a reneszánszát élő vintage stílusú esküvőkön is tökéletes menyasszonyi kiegészítőként szerepel, de a kis koszorúslányok is egykettőre erdei nimfává válhatnak általa. Már ha a nimfa-hatás a cél. Ha nem, akkor ajánlott más fejdísz használata, de ki ne akarna nimfákat az esküvőjére?


Ezek után egy kérdés van hátra: Mi mért maradnánk ki ebből a virágtündér hóbortból?
Ez persze nem azt jelenti, hogy mivel ez a divat, kötelező beállni abba a bizonyos sorba, és követni azt. Mivel most megmutatjuk, hogyan tudod saját kezüleg elkészíteni ezt a kiegészítőt, itt az alkalom, hogy egyszerre kövesd és alakítsd is azt, hogy mi a módi!
A hozzávalók száma és ára is alacsony, így mi magunk is elkészíthetjük e hableányos kiegészítőt. Nehogy már szembe jöjjön velünk egy ugyan olyan az utcán, piacon, plázában, strandon, gyógyszertárban - bárhol! Legyünk hát merészek és kreatívak ezek kiválasztásában!

Amire szükséged lesz


• drót – ha 3-4-szer körbetekered a fejeden, az már elég erős lesz, de ez a drót vastagságától is függ.
• művirágok – itt abszolút az ízléseden és képzeleteden múlik minden. No meg azon, hogy allergiás vagy-e az élő virágra, akkor abszolút ez a neked való! 
Tipp: válassz valamilyen különleges virágot, például orchideát!
• vagy élő virágok – szedj pipacsot vagy más virágot valami közeli zöld területen. Hajlakkal tudod tartósítani, persze nem lesz olyan időtálló, mint a mű, de legalább nem pvc-ből lesz.
Tipp: A nagy kézügyességgel rendelkezők hajtogathatnak újrapapírból vagy régi újságpapírból is virágot – ez ám az abszolút zöld megoldás, és igazán egyedi is!
• csípőfogó – hogy el tudd vágni a drótot
• floral tape – ez egy ragasztószalag szerű dolog, amivel majd a kilátszó drótot kell betekerni. Ez az eszköz itthon is ezen a néven található meg. Az internet a modern ember kincsesbányája, keress rá, könnyen megtalálod!


Hogyan készítsük el?


1. A fejméretre szabott, körbetekert drótra egyenként ráerősítjük a virágokat kisebb drótdarabokkal.

2. Készíthetjük úgy a koszorúnkat, hogy teljesen körberakjuk virágokkal, illetve úgy hogy csak a ¾-e drót, a maradék részt pedig bőrszalaggal kötjük össze.

3. A kilátszó drótrészeket a floral tape-pel, vagy színben passzoló ragasztószalaggal körbetekerjük.

4. Feltesszük a fejünkre és menőnek érezzük magunkat! *

*ez természetes, azok is vagyunk, koszorú nélkül is, ez már csak mazsola a kuglófba.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL