SZÉPSÉG

6 sminktermék, amit elég, ha magaddal viszel a nyaralásra

Szerző:
Szabó Anna
Ha nyaralásra készülünk, mindig megpróbáljuk átgondolni, hogyan lehetne a legkönnyebb a bőröndünk. A csomagolás végére azonban már a fél fürdőszobánk a táskában van, „hátha szükség lesz rá”.

 

Sminkesként én is sokszor estem abba a csapdába, hogy biztos voltam benne, nekem a szivárvány minden színét magammal kell vinnem. Aztán rájöttem, hogy se időm, se kedvem nincs nyaralás alatt luxus sminkeket készíteni, és szükségem sincs ilyenekre a strandon. Összeszedtem azokat a dolgokat, amikre azonban mégis szükség lehet a délutáni sétához vagy a féktelen siófoki bulizáshoz. Íme, a listám:

1. Színezett hidratáló vagy BB krém


Tudom, még a csapból is ezek folynak mostanság, de nem ok nélkül. A nyári melegben egyikünk sem szereti magán a nehéz, alapozós érzést és folyamatosan a tükörben nézegetni magát, vajon mikor kezd leolvadni a tökéletesen felapplikált festék. Erre a problémára remek megoldást jelentenek ezek a termékek. Úgy kell felvinni őket, mint egy egyszerű arckrémet és már kész is van a hidratálás. Mivel egyre több márka dobja piacra a saját verzióját, ma már mindenki megtalálja a saját bőrtípusának megfelelőt. Ha úgy érzed, a fedés, amit adnak, kevés a bőrödre, használj egy kevés folyékony korrektort. A másik nagy előnyük ezeknek a krémeknek az SPF, azaz fényvédő faktoruk. Ez legtöbbször 15-ös faktor, azonban gyógyszertárban kapható verzióik akár 35 faktorral is rendelkezhetnek. Így biztonságban tudhatod az arcod érzékeny bőrét a káros napsugarakkal szemben, és a leégéstől sem kell félned. Ezek mellett nem kell attól sem tartanod, hogy a termék „beleég” a bőrödbe.


2. Fixáló púder


Azért, hogy az előző krémek egész nap tartsanak, érdemes fixálni őket. Ezt zsíros és kombinált bőrű, nőknek kötelezővé tenném. Nincs ugyanis kínosabb, mint amikor az esti bulin készült összes képen egy diszkó gömbhöz hasonlítasz. Egyéni preferencia, hogy a porpúdereket vagy a kőpúdereket részesíted előnyben. Az előbbi előnye, hogy egész napra lemattítja az arcodat, azonban fedést nem ad. Ezt a verziót inkább ne tartsd magadnál, mert kellemetlen meglepetésként érhet, ha esetleg kiborul a táskádban, illetve az ecset használata elkerülhetetlen a felvitelkor, tehát plusz egy dolgot kell cipelned. A kőpúderek előnye a pluszfedés, amit adnak, és a hordozhatóságuk. Ha a hozzájuk adott kis puffnit szeretnéd használni a felvitelhez, figyelj oda néhány dologra! Először is ezt a szivacskát is ki kell öblíteni rendszeresen, mint egy ecsetet. Másodszor pedig ne rögtön azzal kezdd el simítgatni az arcodat. Először itasd fel egy mattítólapocskával vagy zsebkendővel a „zsírt” az arcodról, így amikor púderezel, a szivacsról ezek nem kerülnek rá magára a termékre. Ha mégsem így teszel, egy vékony réteg fog létrejönni a púdereden, ami nem csak nem higiénikus, de tönkre is teszi azt. Másik jó tanács, hogy apró ütögető mozdulatokkal vidd fel a terméket. Ha „simogatod” az arcodat, a korábban felvitt folyékony termékek el fognak mozdulni és gyengül a fedésük.

3. Bronzosító


Mivel a nyaralás alatt biztos fel fogsz szedni egy kis barnaságot, hagyd otthon a pirosítódat és szerezz be egy bronzosítót. A napbarnított bőrödön úgy fog hatni, mint ha te lennél az egyik görög istennő. Ha matt verziót választasz, lágyan le is kontúrozhatod az arccsontodat és a halántékodat vele, így igazi „Kim Kardashian sminked” lesz. Ezt a fényes testvérével nem ajánlom, nagyon természetellenesen fog hatni, de például esti bulizáshoz remekül passzol. Figyelj azonban a mennyiségre, mert ha túl sokat használsz belőle, zsírósnak, izzadtnak hathat a bőrödön. Ha kivágott felsőt vagy ruhát viselsz, vigyél fel egy keveset a kulcscsontodra és a dekoltázsodra is. A legbátrabbak a vádlijukra és használhatják a tökéletes tengerparti istennő hatás eléréséhez - hidd el, minden szempár rád fog szegeződni a táncparketten!

 4. Krémes szemhéjpúder


A legegyszerűbb és leggyorsabb szemsminket krémes szemhéjszínezőkkel tudod elérni. Ezek ma már a szivárvány minden színében kaphatóak. Ne feledd, a sötét színeket (barna, kék, lila, zöld ) és a feketét, akár krémes tusként is használhatod! Így máris kétfunkciós termék van nálad, ami több féle választási lehetőséget biztosít. Ha szemhéjpúderként szeretnéd használni az egész szemhéjadra, nyúlj bele a tégelybe a gyűrűs ujjaddal, és ütögető mozdulatokkal vidd fel, majd satírozd el a széleket a füstös hatás érdekében. Ha barnás árnyalatot használtál, ezt fixálhatod és tovább mélyítheted a bronzosítóddal.

Ha tusként szeretnéd használni elengedhetetlen lesz hozzá egy tusecset, ami lehet a klasszikus egyenes szálú vagy a ferdére vágott egyaránt. Kezdőknek így a legegyszerűbb megtanulni a szép tusvonal húzásának technikáját.

5. Szempillaspirál


Egy szemsmink sem lehet teljes az égig érő szempillák nélkül. Ha a strandra is kötelezőnek érzed a szempillaspirál viselését, mindenképpen vízálló verziót válassz. Az alsó szempilláidat csak akkor fesd ki, ha biztos vagy benne, hogy a nincs olajos szemhéjad és nem fog elkenődni a nap folyamán.

6. Színezett ajakbalzsam


Egyre több márkánál találhatod meg ezt a terméket is. Legtöbbször csavarós, ceruzás kivitelben fogsz vele találkozni. Válaszd ki a bőrszínedhez legjobban passzoló árnyalatot, de előre szólok, hogy nehéz lesz, mert megannyi mesés szín vár rád a polcokon. Napbarnított bőrön nagyon jól állnak a narancsos, korallos árnyalatok. Próbálj olyat keresni, amiben van fényvédő faktor, így védve az ajkaidat is a nap sugarai ellen. Ezeknek a termékeknek általában nem annyira erőteljes a színűk, azonban fényesebb finishűek, így bármelyik napszakban vagy alkalomra használhatod.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL