SZÉPSÉG

Visszapillantás

Szerző:
Szabó Anna
A nők életében mindig is fontos szerepet töltött be a szépségükkel való törődés, megjelenésük tökéletesítése. Már az időszámításunk előtti 4. évezredben, az Ókori Egyiptomban megjelentek a legalapvetőbb smink eszközök, a szemfestékek.

 

Az egyiptomi hölgyek tudták, hogy vonzalmuk erejét a tekintetük kiemelésével fokozhatják, melyhez különböző természetes alapanyagokból állítottak elő festéket. Ókori papiruszok őrizték meg a szempillafestés művészetének első lépéseit: elefántcsontból és fából faragott apró pálcákkal vitték fel szempillájukra a sötét keveréket, amely antimon-szulfidot, kormot, grafitot, valamint rezet is tartalmazott.

A 19. század Európájában forradalmi erővel robbant be újra a köztudatba a szemfestés. A nők először saját használatra kísérleteztek ki különböző keverékeket, de alkotásaikat titokban tartották, így őrizve meg egyediségük kulcsát.

A modern szempillafestés alapját a 19. század végén felfedezett petróleumzselé valamint szénpor alkotta, amely a nők körében hamar közkedvelt szépítő eszközzé vált. Nem sokkal később a filmipar hozta meg a szempillafestés hírnevét. Minden nő olyan ellenállhatatlan és igéző pillantásra vágyott, amilyen csak a filmcsillagoknak volt a mozivásznon. A kor szépségideáljainak mint Greta Garbo, Marlene Dietrich és Bette Davis sminkmesterei mind azon fáradoztak, hogy igazán egyedi és hangsúlyos pillákat varázsoljanak a színésznők számára.

Az 1960-es években, az egyre fejlettebb kozmetikai ipar a petróleumot szintetikus anyagokra cserélte, amivel csökkentették az esetleges irritációkat és kényelmetlenségeket, és lépésről lépésre megalkották a mai napig használt folyékony szempillafestékek alapját. Évről-évre újabb és újabb szempillafestékeket ismerhettek meg a hölgyek, különböző ecsetekkel, kefékkel és applikátorokkal szerették volna fokozni a hatást, könnyíteni a felvitelt, ez azonban sok kívánnivalót hagyott maga után.

Most a szempillafestés történelme újabb mérföldkőhöz érkezett. Az AVON innovációja egy teljesen új lehetőséget kínál a nők számára, a festék könnyű felviteléhez. Megszületett a Mega Effects dúsító szempillaspirál, amelyet a történelem során minden nő megirigyelt volna.

A Wonderbrush fantázianevet kapta az ecset, amely a hagyományos kefét egy többdimenziós fejjel váltja fel, és segítségével minden nő a pilláinak legmegfelelőbb eredményt érheti el. Az ecset tökéletesen illeszkedik a szem görbületéhez, és a 12 különböző szögben használható fej minden szempillát befed, így tökéletes végeredményt biztosít.

“Az 1950-es évek óta nem született egy igazi innováció sem a szempillaspirálok terén. Rájöttünk, hogy hatalmas szükség volt a festék felvitel folyamatának fejlesztésére, az Avon által kifejlesztett új ergonómiai megoldás pedig teljesen más megvilágításba helyezi a szempillafestést.” – mondta Lisa Lamberty, az Avon vezető színkutató és fejlesztési igazgatója.

A vastag és dús pillák mostantól minden hölgy számára elérhetők. A Mega Effects szempillaspirál minden nehézséget megold: A szemek nagyobbnak tűnnek, a pillák sötétebbnek, sűrűbbnek, a tekintet drámai lesz. Nem csomósodik, tűri a nedvességet, nem kenődik el, és nem porzik.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL