KÖZÉRZET

A masszázs ABC-je

Szerző:
Szabó Anna
Kényeztető és gyógyító masszázsok egész tárháza vár, hogy kikapcsolódj és feltöltődj jótékony energiával. Összegyűjtöttünk párat - az akupresszustól a La Phytón át a Tui Náig -, hogy neked is sikerüljön eligazodnod közöttük!

Akupresszurás masszázs

Harmonizálja szerveid működését azáltal, hogy a kínai akupresszúrás pontokon keresztül javítja az egy meridiánjaidban az energiakeringést.

Bizonyára te is sok helyen olvastad már, hogy ahol a csí, vagyis életerő elakad, hiányzik vagy feltorlódik – vagyis rendellenesen áramol – ott különféle betegségek alakulnak ki. E masszázsfajtának pont az a feladata, hogy ezt a zavart, energiablokádot megszüntesse, és főként helyreállítsa az egyenletes keringést.

 

Jumeiho

A keleti masszázs technika egyike, eredeti nevén kocuban jumeiho, röviden jumeiho egész testi gyúrást takar. Komplex rendszer, mely ízületstimuláló és energetikai elemeket is tartalmaz, hogy a test szimmetriáját – és hasonlóan az akupresszúrás masszázshoz – és az energetikai harmóniáját helyreállítsa.
Elsősorban mozgásszervi panaszok kezelésére alkalmazzák, így fokozható a sportteljesítmény, oldható a stressz. 

 

La Phyto-masszázs

Ahogy az elnevezés is elárulja, ez gy már-már lenyűgözően logikus rendszerű és teljesen egyénre szabott anyagos pakolással kombinált gyógymasszázs. A kezelést a szakemberek egyéni bioritmusodnak megfelelően választják ki, elsődlegesen azt figyelembe véve, hogy melyik testrészre majd milyen típusú pakolás kerül majd.

Miután felkerült a pakolás, speciális fogásokkal masszírozzák be a bőrödbe, melynek alapja a kínai masszázs nyirokkeringést aktiváló módszere. Mindebben az a fantasztikus, hogy így az agyag ásványi anyagai, a gyógynövények illóolajai és a különleges fogások egyszerre, és még mélyebb szinten fejtik ki hatásukat. Vagyis jobban hatnak a hatóanyagok.
 

Mézmasszázs

A méz vitamin- és ásványianyag tartalma óriási, amit régóta tud, és ki is használ mind a kozmetikai- mind a gyógyszeripar. Nem meglepő módon a mézmasszázs is ezekre a jótékony hatásokra épül.

Az aranyló nedű gyógyító erejét hasznosítja, hogy szervezeted megtisztuljon, méregtelenítődjön. Masszázs közben a méz reflektorikus úton fejti ki hatását, segít helyre állítani az energia egészséges áramlását. A méz ásványianyag tartalma a masszázs által mélyen bejut a bőrbe, a salakanyagokat pedig szabályosan kiszívja és magába gyűjti.

 

Tui Na masszázs

A legősibb a keleti masszázsrendszerek közül. A masszírozás szinte egyidős a kínai orvostudománnyal. A Tui Na elnevezés a terápián belül alkalmazott fogásokból alakult ki. Tui = tolás, Na = gyúrás odafogás. Akárcsak az akupunktúránál, itt is a szervezetben áramló csi befolyásolása a fő cél.  Hogy melyik alakult ki a másikból azt ma már nem lehet nyomon követni. A speciális masszázzsal a csatornákban feloldhatóak az energia blokkok, a csi áramlása egyenletessé tehető. A masszázs több részből állhat.

A kínai fejmasszázs célterülete a fej, és a nyak. A masszázs végzésekor a kezelő állítja be a kezelés erejét az elérendő céltól függően. A gerincmasszázs legtöbbször fekve történik. A masszázs közben kezelik az akupuntúrális pontokat is. A Tui-Na terápia nemcsak masszírozásból áll, hanem az ízületek kimozgatásából is. Természetesen ennek is az a célja, hogy az energia áramlásában semmilyen gát vagy feszülés ne legyen. Ennek a kezelésnek bármelyik változatát választod, gyógyító és egyben kellemes élményben lesz részed!


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL