GASZTRO

Sajtmártásos spagetti karfiollal

Szerző:
Szabó Anna
Ez az egyszerű sajtmártásos tészta röpke 40 perc alatt az asztalra varázsolható, és ékes bizonyítéka annak a ténynek, hogy hús nélkül is remek ebédet lehet készíteni.

 

Hozzávalók

- 1 kisebb karfiol
- 15 dkg spagetti tészta (vagy makaróni)
- 3 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 2-2,5 dl tej
- 15 dkg sajt
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 1 tk őrölt mustármag
- 1 tk ételízesítő

Elkészítés

A karfiolt szedjük rózsáira, majd enyhén sós, bő vízben főzzük a spagettivel együtt puhára. Mindkettőt szűrjük le, és alaposan csepegtessük le.

Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, és az őrölt mustármagot, és néhány perc alatt pirítsuk meg. Állandó keverés mellett öntsük hozzá a tejet, majd kézi habverővel keverjük simára. Közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval és ételízesítővel, végül adjunk hozzá 10 dkg reszelt sajtot, majd kevergetve főzzük pár percig. Az elkészült sajtmártáshoz óvatosan keverjük hozzá a tésztát és a karfiolt, majd öntsük bele egy vajjal kikent jénai tálba, a maradék sajtot pedig reszeljük rá a tetejére. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL