GASZTRO

Tiramisu palacsinta

Szerző:
Szabó Anna
A tiramisu az olaszok közkedvelt desszertje, nálunk is igazán nagy kedvencnek számít. Eredetileg sütés nélkül, egyszerűen az asztalra varázsolhatjuk, de mi most egy kis csavarral, a kisütött kakaós palacsintába rejtettük bele.


Hozzávalók 8-10 db palacsintához

- 20 dkg liszt
- 3 db tojás
- 5 dkg vaj
- 2 tk porcukor
- 1 púpozott ek kakaó (cukrozatlan)
- csipet só
- szénsavas ásványvíz
- kb. 20 db babapiskóta
- 1-2 ek mandulalikőr
- 2 dl lefőzött feketekávé
- 1 ek cukor

Krém hozzávalói

- 25 dkg mascarpone
- 4 db tojássárgája
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín

Elkészítés

A tojásokat keverjük össze a porcukorral, egy csipet sóval, és az olvasztott vajjal, adjuk hozzá a kakaóval összekevert lisztet, majd apránként annyi szénsavas ásványvizet, hogy egy sima állagú, de nem túl sűrű palacsintatésztát kapjunk. Teflon palacsintasütőben süssük ki a palacsintákat, majd hagyjuk kihűlni.

A tojások sárgáját keverjük össze a porcukorral, és gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett keverjük jó habosra, sűrűre, majd egészen hűtsük ki. A mascarponét robotgéppel keverjük simára a vaníliás cukorral, és a teljesen kihűlt cukros, tojásos keverékkel. A habtejszínt verjük kemény habbá, és apránként keverjük hozzá a mascarponés krémhez.

Vegyünk egy palacsintát, kenjük meg a krémmel, majd a közepére tegyünk két darab, előzőleg a langyos feketekávéba mártott babapiskótát, és locsoljuk meg egy pici mandula likőrrel. Hajtsuk rá a szabadon maradt tésztarészeket, és óvatosan helyezzük egy tálcára. (Minden palacsintával így járjunk el.) Az elkészült palacsintákat tálalás előtt szórjuk meg cukrozott kakaóval, és úgy kínáljuk.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL