GASZTRO

Csirkecomb baconba tekert zöldbabbal és fűszeres újkrumplival

Szerző:
Szabó Anna
Diétásnak éppen nem mondható, viszont rendkívül laktató ez az ebéd. A sült csirkecomb már a zöldbabbal is elegendő lenne, de egy kis fűszeres újkrumpli biztos, hogy nem rontja el.

 

Hozzávalók

- 2-3 db csirkecomb
- 5 dkg vaj
- só
- őrölt fehér bors
- szerecsendió
- majoranna
- kakukkfű
- 2 dl étolaj
- 1 fehérbor (vagy víz)
- 50 dkg zöldbab
- 1 cs szeletelt bacon szalonna
- 6 db újkrumpli

Elkészítés

A csirkecombokat ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg a fűszerekkel. Egy tepsibe öntsünk olajat, és a bort (vagy vizet), majd a bőrös felükkel felfelé helyezzük egymás mellé a befűszerezett combokat. A puha vajjal kenjük be alaposan a combok bőrét, és fóliával fedjük le a tepsit.Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük a combokat szép pirosra. (a vajtól sütés közben jó ropogós lesz a bőre)

A zöldbab két végét vágjuk le, enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt félpuhára, szűrjük le, és hűtsük ki. 6-7 db-ot fogjunk össze, tekerjük körbe a szeletelt bacon szalonnával, majd helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire egymás mellé.

A krumplit pucoljuk meg, és vágjuk félbe. Az olajat keverjük össze a sóval és a kakukkfűvel, majd forgassuk bele a félbevágott krumplit, és hagyjuk egy kicsit állni benne. Tegyük a tepsire a bacon szalonnába tekert zöldbab mellé, majd locsoljuk meg a visszamaradt, fűszeres olajjal. Tegyük a sütőbe, és közepes hőmérsékleten addig süssük, hogy a krumpli is, és a zöldbab is szép pirosra süljön.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL