SZÓRAKOZÁS

Zivatarok, felhőszakadás, hőség

Szerző:
Szabó Anna
A hét első felében ismét mozgalmas időjárásban lesz részünk. A délutáni zivatarok és felhőszakadás mellett keleten még a hőség is kitart.

 

Nagy nedvességtartalmú és labilis légtömegek határozzák meg a hét első felének időjárást, ezért változékony lesz az időjárás képe, és gyakran kell záporokra, zivatarokra számítani. A zivatarcellák lassan mozognak majd, ezért többfelé előfordulhat felhőszakadás is, amelyből helyileg akár 20-50 mm csapadék is lehullhat.

Az ország egész területén számottevő csapadékra van kilátás, de nagy jelentős területi különbségekkel. Lehet olyan hely az országban, ahol közel egy havi csapadék leesik majd, és lesznek olyan területek is, melyeket elkerül a csapadék.

Hétfőn főként az ország középső területén számíthatunk záporokra-zivatarokra eleinte, majd később másutt is kialakulhatnak villámlással kísért zivatarok. Hevesebb zivatarokra az ország északkeleti felében van nagyobb esély. A hőmérséklet 26-33 C fok körül alakul majd. Keleten lesz a melegebb.
Kedden keleten lesz több a felhő, nyugaton több órára kisüthet a nap, és elsősorban a Dunától keletre számíthatunk többfelé felhőszakadással kísért záporra és zivatarra.
Szerdán is keleten van nagyobb esély csapadékra, ismét főként záporokra és felhőszakadásra készülhetünk. Némileg keleten is csökken majd a hőmérséklet, a csúcsértékek 24-28 C fok körül alakulnak majd.
Csütörtöktől lassan csökken a csapadékhajlam, szárazabbá válik a levegő, és a hőmérséklet a hétvégére ismét 30 C fok körüli értékre emelkedik majd.

A héten a párás, fülledt időjárás megterhelheti szervezetünket, a hőség miatt pedig a folyadékpótlásra is figyelnünk kell. A hét első felében a fő veszélyforrást a zivatarokat kísérő felhőszakadás jelenti, de kisebb, 2 cm alatti jégeső sem zárható ki. Folytatódik tehát az idei nyáron már lassan megszokottá vált mozgalmas időjárás – írja időjárás előrejelzésében az esotanc.hu

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL