Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 15 dkg cukor
- 7 evőkanál olaj
- 7 evőkanál tej
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliáscukor
Elkészítés
Roppant egyszerű, hiszen csak össze kell dolgoznunk a hozzávalókat, minden gond és macera nélkül. Azonban mint minden sütőporral készült tésztánál, itt is előzőleg alaposan keverjük el a lisztben a sütőport, hogy kellőképp megnőhessen a fánkunk.
Miután minden hozzávaló a tésztában vegyül, gyúrjunk belőle gombócokat, nagyjából akkorákat, mint egy sárgabarack. Ezután adjunk nekik 15-20 perc pihenőt, majd süssük ki őket bő, forró olajban.
Szedjük ki a fánkokat papírtörlővel bélelt tálba, szórjuk vagy hempergessük meg vaníliás cukorral kevert porcukorban, és tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK