FÉSZEK

Dekortippek a vidámság jegyében

Szerző:
Szabó Anna
Új helyre költözni, talán nem is a pakolás miatt a legnehezebb. Legyen az kollégium, albérlet, netán saját lakás, azzal senki sem vitatkozhat, hogy míg nem díszítünk rajta, csupán az élettelen négy fal között töltjük mindennapjainkat. Következő praktikus tippjeink valóban jól mutatnak, másrészt egyáltalán nem kerülnek sokba.

 

Tudjuk, néha a legnagyobb kihívás megtalálni a bútoráruházak útvesztőiben a személyiségünket leginkább tükröző darabokat. Hozzátesszük, nem hiszünk benne, hogy mindig ezek a legjobb lelőhelyek, mert bár kínálatuk valóban óriási, ha nyitott szemmel jársz, valódi kincsekre bukkanhatsz. De ez most nem a reklám helye, sokkal inkább az ihleté, ami reméljük, megjön majd a lenti képek láttán.

A legtöbb könyvespolc önmagában unalmas darab, de ha szórakoztató módon állítod fel, akkor rögtön más a helyzet. A fenti polc jó „ritmusérzékével” és remek tömött fehér szobraival szinte vonzza a tekintetet.

***



Nem is annyira az ágy fejtámlájának témája, sokkal inkább maga az ötlet a lényeg. Bármit összezsúfolhatsz, ami tömötten elég masszív ahhoz, hogy megtartsa a párnákat. A lényeg, hogy egy tárgyra összpontosíts, valamint nagyjából egy árnyalatra, különben a díszítés inkább lesz katasztrofális mint mutatós.

***



A képek valóban jól mutatnak a falon, de gyakran találjuk magunkat a túl nagy kínálat csapdájában. Legyél bátor, és válogass össze több stílusú darabot, az eklektika csak jót tesz az összhatásnak.

***

 

Ha már akkora divatja van a kreatív hobbinak, miért ne vágnál bele te is? Érhető, ha ódzkodsz, mi sem születtünk Picassónak, de legfeljebb a végeredményre bármikor ráfoghatod, hogy romantikusan modern, mégis letisztult alkotás. A lényeg, hogy az akvarell az egyik legjobb módja a szoba felfrissítésének, hisz egyedi és vidám. Kell ennél több?

***


Játssz a színekkel! Ez az egyik legnagyszerűbb módja egyéniséged és hangulatod kifejezésének. Az a legjobb, ha otthonod egyszerre sugároz vidámságot és nyugalmat, amit a pasztellszínekkel kombinálásával érhetsz el a leginkább.

***

 

A pasztell a nyitott dobozos polcok, látszólagosan véletlenszerű elrendezése szintén a vidámság egyik záloga lehet. Ez esetben annyit tanácsolnánk, hogy a dobozokat ne zsúfold túl, különben könnyedén giccsessé válhat az összhatás.

***


A díszesen kidolgozott tükrök a legunalmasabb falat is feldobják. Mesés, elegáns és mégis a legegyszerűbb módja a díszítésnek.

***


A barátságos fogadtatás nemcsak a hozzád betérő látogatóknak lesz vidámságuk záloga. Gondolj csak bele, neked milyen érzéseid lennének, ha otthonod mindig így fogadna…

***





 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL