Hozzávalók
- 1 kg oldalas
- 2-3 ek olaj
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2-3 dl ketchup
- 2 ek mustár
- 3 ek barna cukor
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek worchestershire szósz
- őrölt fekete bors
- 2 ek balzsamecet
- chilipor
Elkészítés
Az oldalast feldaraboljuk, és enyhén sós, vízben – egy kis fokhagyma társaságában - puhára főzzük. Közben elkészítjük a pácot. Egy serpenyőbe megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a barna cukrot és addig kevergetjük, míg teljesen el nem olvad benne. Hozzáadni a ketchupot, a mustárt, a szójaszószt, a worchestershire szószt, a balzsamecetet, az őrölt borsót, és ízlés szerint egy kis chilit. Jól összekeverjük, majd lassú tűzön összefőzzük. Az elkészült kihűtjük, beletesszük a már előzőleg puhára főzött oldalast úgy, hogy a húst mindenhol befedje a pác. Végül lefedve egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Grillezéskor a bepácolt húst a grillrácsra helyezzük, és parázs felett szép pirosra sütjük.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK