GASZTRO

Kolumbiai krumplileves

Szerző:
Szabó Anna
Mindenkinek csak ajánlani tudjuk ezt a különleges krumplilevest, mert nagyon egyszerű, ugyanakkor finom és rendkívül laktató.

 

Hozzávalók

- 50 dk sertéscomb (vagy csirkemell)
- 2 db sárgarépa
- 2 db paszternák (ez el is hagyható)
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 1 db zeller
- 1 db vöröshagyma
- 3-4 db krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db húsleveskocka
- só
- őrölt feketebors
- tárkony
- 1 dl tejszín
- 1 pohár tejföl
- petrezselyemzöld

Elkészítés

A húst kisebb kockákra vágjuk, a zöldségeket megpucoljuk, és feldaraboljuk. Egy edénybe beletesszük a húst, a zöldségeket, az apróra vágott vöröshagymát és a vékonyan felszeletelt fokhagymát, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Ízlés szerint fűszerezzük, és lassú tűzön félpuhára főzzük. Beletesszük a kisebb kockákra vágott krumplit, és addig főzni a levest, míg minden hozzávaló teljesen megpuhul. Ha ez meg van, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a tejszínt, és az előzőleg egy kis levessel simára kevert tejfölt, jól kiforraljuk, és még néhány percig együtt főzzük. Tálaláskor a tetejét apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL